0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

DEJAN KERKEZ ZA HS: ‘Da izbegnemo oscilacije iz jesenjeg dela i zdravi dočekamo nastavak takmičenja!’ (FOTO)

Objavljeno: 31.12.22 u 22:50

‘Svi se pojačavaju i ne kriju ambicije! Mi imamo kvalitetan tim, ali potrebna nam je sveža krv koja pravi razliku!’

Na stadionu pod Bagdalom viđene su brojne turbulencije od starta takmičarske godine u elitnom rangu srpskog fudbala. Na prvu pobedu čekalo se punih osam rundi, da bi onda u narednih pet kola Napredak slavio u četiri navrata. Sredinom jeseni u igri ekipe iz Kruševca postao je primetan pečat trenera Dušana Đorđevića. U momentima kada je cela javnost pomislila da se Napredak probudio i da više razloga za brigu nema, usledio je novi pad forme i serija loših rezultata vratila ih je u nepovoljnu situaciju.

Jedan od onih koji su gotovo neprekidno bili na visini zadatka, iako zbog svog pobedničkog i samokritičnog karaktera to ne priznaje, bio je štoper sastava iz Kruševca, Dejan Kerkez. Iskusni defanzivac ima veliko poverenje šefa struke, a tome najbolje svedoči kapitenska traka oko ruke.

FOTO: STARSPORT

Kerkez je u izjavi za naš portal sumirao utiske iz prvog dela sezone i izneo je očekivanja o bitkama koje tek predstoje.

DK: Sigurno da nismo zadovoljni trenutno urađenim. Kada to kažem mislim na broj osvojenih bodova i položaj na tabeli. Na ličnom nivou mislim da nisam loše igrao, ali uvek je tim važniji od pojedinaca. Jednostavno, iza nas je jedna čudna polusezona. Start za zaborav, pa potom odlična serija rezultata. Bio je to ogroman uspon ispraćen odličnom timskom igrom. Ipak, nismo uspeli da pobegnemo od oscilacija, pa smo jesenji deo završili na nezadovoljavajućem nivou. Međutim, smatram da smo bolje partije pružali protiv kvalitetnijih rivala. Kada smo gubili od favorita, bila je to minimalna razlika. U utakmicama sa nama ravnima morali smo mnogo, mnogo više da prezentujemo.

U poslednjem duelu pred odlazak na zimsku pauzu Napredak je na neugodnom gostovanju Javoru imao velikih 0:1 sve do 79. minuta, a onda je usledio totalni pad u igri i domaćin je u Ivanjici došao do potpunog preokreta (2:1).

DK: Poslednja utakmica u Ivanjici mogla je da promeni dosta toga. Sve je vodilo ka tome da ćemo sačuvati vođstvo, a znamo kakav je na kraju bio ishod. Da smo tu pobedili, bili bismo samo na tri boda od plej-ofa. Ostaje gorak ukus posle tog duela sa Javorom. Znate već, šest bodova nije mala razlika.

Dejan važi za velikog radnika i oportunistu na terenu. Baš u skladu sa svojim temperamentom najavljuje ‘ljute bitke’ u odlučujućem delu takmičarske godine. Defanzivac smatra da bi minimalan broj pojačanja bio dovoljan da se parira rivalima koji ozbiljno rade na sklapanju tima.

DK: Kada se sagleda kompletna situacija deluje mi da nam predstoji izuzetno teška polusezona. Sve ekipe su veoma konkurentne i ne skrivaju svoje ambicije. Neko želi opstanak, neko sam vrh, ali motivacije ne fali. Svi timovi se pojačavaju, pa mislim da i mi tako moramo ući u nastavak takmičenja. Po mom mišljenju imamo kvalitetan sastav, ali rekao bih da su nam potrebna barem dva igrača koja će odmah praviti razliku na terenu. Prvo pojačanje je pristiglo, Ljubomirac, verujem da će nam pomoći. Nadam se dolasku novajlija, a najbitnije je da budemo zdravi i da pripreme odradimo na pravi način. Potrebna nam je stabilnost u radu. Svaki kiks može da vas uvede u problem, a ja verujem da ćemo uprkos teškom rasporedu pokazati da smo pravi – kazao je Dejan Kerkez u razgovoru za HotSport.


Standings provided by Sofascore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter