0
Domaći fudbal

Novica Toncev Fudbal-Fudbalski Savez Srbije potpisivanje sponzorskog ugovora sa Telekom Srbija i Arena Sport Beograd, 18.06.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

TONČEV ODGOVORIO ŠURBATOVIĆU: ‘Spinovanje mu sada neće proći – Ne odgovara na pitanja koje zanimaju javnost u Srbiji!’

Objavljeno: 28.12.22 u 11:30

Velika prašina se digla! 

Novica Tončev je došao na sednicu Izvršnog odbora FSS koja je bila zakazana zbog rasprave o Mundijalu u Kataru, iako kao član IO nije dobio poziv za istu. Kasnije je na sednici režirao pravi haos. Tončev je okrivio Šurbatovića, Stojanovića, Bjekovića i Piksija Stojkovića da su pokupili ‘kajmak’ od nagrada sa Mundijala, a više o tome možete pročitati – OVDE!

O tome šta je Tončevu odgovorio Šurbatović, možete pričitati – OVDE!

Nije se dugo čekalo da Tončev ponovo ‘oplete po Šurbatoviću i savezu:

‘Spinovanje gospodinu Šurbatoviću sada neće proći. On i dalje ne odgovara na pitanja koja zanimaju celokupnu fudbalsku javnost u Srbiji. Verujem da ima razloga zbog čega ne sme o tome da priča i zbog čega se plaši.’ – počeo je Tončev.

Novica Toncev (R) Aleksandar Boricic (C) during the Olimpijski Komitet Srbije godisnje nagrade at Skupstina Srbije on December 26, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

‘Već šest godina sam član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, a simptomatično je kako je to danas dovedeno u pitanje. Kao neko ko je na javnoj funkciji ipak imam pravo da se bavim sportskom delatnošću, što je i potvrdio Upravni sud poništivši rešenje Agencije za sprečavanje korupcije da sam u sukobu interesa. Upravo ljudi kao ja, koji se ne plaše da postave pitanja smetaju onima koji smatraju da su iznad zakona.’ – dodao je Novica i odmah nastavio:

Fudbal-Super League Season 2020/2021
Partizan v Radnik (Surdulica)
Novica Toncev
Beograd, 21.02.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

‘Kao član Izvršnog odbora nisam dobio nikakav finansijski izveštaj niti sam bio upoznat sa odlukama koje su donošene. Moj jedini cilj jeste da svi u Srbiji imaju jasan uvid u ono što se dešava u Fudbalskom savezu. Cela nacija je svim srcem bila uz reprezentaciju u Kataru, fudbal se u Srbiji voli I za fudbal se živi i zato svaki građanin ima pravo da zna istinu o svakom segmentu rada saveza i njegovih funkcionera.Ja sam u fudbal, baš kao i politiku ušao kao ostvaren i materijalno siguran poslovni čovek vođen jedino iskrenom emocijom i realnim planovima kako da svaku sferu života u koju sam uključen unapredim i poboljšam. Mnogi, baš kao i Jovan Šurbatović, nažalost svaku poziciju u karijeri koriste za lično bogaćenje i otimačinu po svaku cenu. Takvi od istine beže vređanjem i neosnovanim napadima i drže se svog straha kojim čuvaju „radno mesto“ i imidž sposobnih i nezamenjivih.’

Fudbal-Fudbalski Savez Srbije-Slavisa Kokeza Press Conference
Jovan Surbatovic (L) and Novica Toncev
Stara Pazova, 06.09.2019.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Na samom kraju, Novica je poslao jasnu poruku:

Ukoliko Jovan Šurbatović pokaže dokaz o plaćenom porezu i o tome koliko je novca prešlo preko njegovog računa I ukoliko čuvena kartica Fudbalskog saveza pokaže da ja grešim, lično ću nadoknaditi iznos o kome pričamo.’ – zaključio je Tončev.

 

2
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter