6
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

TONČEV: ‘Nisam glasao za Piksija, nemam ništa protiv ali dobio je ogromne pare! Dika, Bjeka i Šurbatović uzeli više od fudbalera!’

Objavljeno: 27.12.22 u 17:50

‘Ako smo imali najbolje uslove i osvojili 29. mesto, šta bi bilo da nismo imali takve uslove za rad?’

Novica Tončev je došao na sednicu Izvršnog odbora FSS koja je bila zakazana zbog rasprave o Mundijalu u Kataru, iako kao član IO nije dobio poziv za istu. Kasnije je na sednici režirao pravi haos.

Iskusni fudbalski funkcioner je zatražio da jedna tačka dnevnog reda bude izveštaj o potrošenom novcu u Kataru, kao i ko je sve bio u hotelu sa Orlovima o trošku Fudbalskog saveza Srbije.

Izneo je Tončev optužbe na račun vodećih fukcionera FSS-a, kao i na račun selektora Stojkovića, a potom je sve detaljno ispričao u intervjuu za ‘Telegraf’.

– Ja nisam bio skoro godinu dana, samo glasačka mašina. Ovo je stvarno sramota, sve pare su potrošili. Nemam ništa protiv Piksija, ali Piksi je uzeo ogromne pare. Dika, Bjeka, Šurbatović, uzeli su više nego fudbaleri, više nego bilo ko. Danas smo imali dopunu one tačke dnevnog reda, tražio sam ostavku generalnog sekretara. Pitao sam ih lepo, da li je tačno ono što čaršija i mediji pričaju, da su premije podeljene tako što je Dika Stojanović uzeo 340 hiljada evra, Šurbatović i Bjeković po 300, da su igrači uzeli po 100 hiljada, a Piksi milion i po? To sam samo pitao da li je tačno. Oni su ćutali –  istakao je Tončev i nastavio:

– Rekao sam Diki, Bjekoviću i Šurbatoviću, ako nisu uzeli po 300 hiljada da mi kažu, ja ću da im dopunim do 300 hiljada evra. Pred svima sam to stao i rekao. Samo su ćutali kao zaliveni. Posle su rekli da ih to sleduje, da je takvi pravilnik. Kakav je to pravilnik gde vi uzimate po 300 hiljada, a igrači po 100 hiljada evra? Koji je to pravilnik. Regioni ništa nisu dobili, niko ništa drugi nije dobio, igramo na travi fudbal.

Na dodeli nagrade za najboljeg trenera Tončev je poručio da nije glasao za Piksija.

– Pored tolike plate koju ima. Glasao sam za Mitrovića da bude igrač godine, za ovu devojku da bude igračica godine, za Piksija nisam glasao. Sa tolikom platom, on je među pet najplaćenijih trenera na planeti. On kaže uspeh je kad se plasiraš… Sada će to da bude uspeh. To je uspeh za vas sportski sektor jer vi podelite premije, Savezu ništa ne ostane. Naravno da je uspeh da se plasiraš, a da li će nešto tamo da se postigne, to nema veze.

Tončev se potom osvrnuo na optužbe koje je dobio.

– Ja volim da dobijem tužbu. Zato sam to i rekao, da dobijem tužbu. To može da bude tajna za nekog drugog, ali za mene kao člana ne može da bude. Izvršni odbor određuje plate, generalni sekreta ih sprovodi. Ne može generalni sekretar da određuje plate. I dolazimo do toga da je za jednog člana Izvršnog odbora tajna koliko ko ima platu i koliko je uzeo premiju. I svi što je potrošeno u Kataru, oni danas rizikuju na sednici.

Imao je Novica šta da poruči i generalnom sekretaru Jovanu Šurbatoviću.

– Izašao je Šurbatović i kaže: „Evo, ja mogu da se pohvalim da je naša reprezentacija imala najbolje uslove u Kataru. Najbolji hotel, teren, protivnici. Hrvati i Brazilci su imali najgori“. Kažem, kad smo 29. najbolji, da nismo imali najbolje uslove, koji bi bili, 32. na svetu? Da su Brazilci i Hrvati imali najgori smeštaj, najgore uslove za treniranje, a mi smo imali ful sve. To je sigurno da bi opravdao pare što je ukrao – zaključio je Tončev.

 

44
11

6 Komentara

  1. De bre nisu igraci imali uslove. Pa ziveli su tamo ko sultani, seici. Cak su i zene mogli da menjaju. Liga sistem, sve ‘e pod kontrolom

    8
    1
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter