0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

FAKUNDO KAMPACO ZA HOTSPORT: ‘Strepeo sam uoči debija u Pioniru! Osećam ljubav od navijača koji su tako strastveni i ludi!’ (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 27.12.22 u 12:22

Argentinski ‘mađioničar’ stekao je status miljenika publike odmah po dolasku na Mali Kalemegdan!

Dolaskom Duška Ivanovića na mesto šefa stručnog štaba ekipa Crvene zvezde u potpunosti menja svoj kov. Pobednički mentalitet, istrajnost, snaga za ekspresnu reakciju, izgrađen identitet  i na sve to ‘vrela krv’ koju u tim unosi tada najnovije pojačanje, Luka Vildoza.

Zvezdin Argentinac, karkaterističnog temperamenta kreće sa plesom na terenima širom Starog kontinenta, a crveno-beli režiraju seriju brilijantnih rezultata. Sve to navodi upravu kluba i stručni štab da započnu ‘lov’ na najveće pojačanje u istoriji kluba. Vildoza konstantno komunicira sa svojim sunarodnikom, a nekadašnja zvezda Real Madrida i Denver Nagetsa prihvata izazov i oblači crveno-beli dres.

Malo ko je mogao da pretpostavi da će argentinski mađioničar i lider reprezentacije plavo-belih, Fakundo Kampaco, tokom svoje karijere zaigrati za beogradski tim. San navijača aktuelnog srpskog šampiona se ostvario, a 6500 pristalica došlo je u nedelju da pozdravi novog miljenika na utakmici protiv čačanskog Borca. Imala je publika i šta da vidi. Iskusni organizator igre definitivno nije izgubio magiju u rukama, po kojoj je prepoznatljiv tokom čitave karijere. Ušao je u srca navijača sa požrtvovanjem, ali i asistencijama bez gledanja i iza leđa.

FOTO: STARSPORT

Skroman, pristupačan i vedrog duha, Fakundo Kampaco je govorio za redakciju HotSporta na Zvezdinom novogodišnjem koktelu. Popularni Faku je otkrio kako se osećao uoči prvog nastupa u hali ‘Aleksandar Nikolić‘, uz nadu da će u najskorijem mogućem roku moći da pomogne timu i na evroligaškoj sceni.

FK: Fantastičan je osećaj igrati u Pioniru! Nisam očekivao da će toliko ljudi doći na utakmicu u nedelju. Ipak, smatram da je meč protiv Borca bio baš kvalitetan. Mnogo sam slušao o navijačima Crvene zvezde koji su toliko ludi i strastveni. Upravo je to razlog zbog kojeg sam bio nervozan uoči samog susreta. Strepeo sam, zaista. Dao sam sve od sebe i odigrao najbolje što sam mogao u tom trenutku. To je primetno od samog dolaska, ali navijači su mi i za vreme utakmice pokazali mnogo ljubavi. Radujem se narednim utakmicama i izazovima koji nam predstoje.

Stiče se utisak da Argentina u Srbiji nikada nije imala više navijača nego na nedavno završenom Mundijalu u Kataru. Razlog je jasan barem kada su simpatizeri crveno-belih boja u pitanju. Nekada Luis Ibanjez, koji je ostavio dubok trag u fudbalskom klubu, danas Luka i Vildoza i Fakundo Kampaco u košarkaškom.

FK: Znam ko je Luis i znam da je nekada nastupao za Zvezdu, a čuo sam da još uvek igra u Beogradu. Nažalost još uvek do sada nisam gledao neku njegovu utakmicu i nikada nismo bili u kontaktu.

FOTO:
facucampazzo/ Instagram

U razgovoru za HotSport, Kampacov bvši saigrač iz Reala – Dino Radončić, poručio je da je Fakundo jedan od najvećih profesionalaca koje je video i da je organizator igre prava legenda od čoveka.

FK: Slagao je za to ha-ha, nije istina – rekao je skromni Argentinac sa osmehom na licu i nastavio:

FK: Igrao sam sa Dinom u Real Madridu i bili smo cimeri. On je izuzetno talentovan i dobar dečko. Pokazuje kvalitet kako na terenu, tako i van njega. Puno mi je pomogao u Madridu. Zaista mi je drago što sada igra na baš visokom nivou u Španiji – poručio je reprezentativac Argentine i plejmejker Crvene zvezde, Fakundo Kamapco, u razgovoru za HotSport. 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

 

4
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter