0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: facucampazzo/ Instagram

DINO RADONČIĆ ZA HS: ‘Kampaco me je fascinirao dok smo bili cimeri! Jedan od najvećih profesionalaca, alarm mu ne treba jer se budi pomoću sunca!’ (FOTO)

Objavljeno: 19.12.22 u 14:45

‘Siguran sam da će zavoleti Beograd, baš zbog sličnosti srpskog i argentinskog naroda koje je Vildoza primetio.’

Pravila postoje da bi se kršila – kaže, u globalu prilično poštovana hipoteza. Osim u jednom slučaju. Nikako ne smeš prkositi činjenici da je Srbija zemlja košarke. Poštovanje, strast, srčanost i naboj mešavine emocija koje nadiru prilikom bitke pod obručima, oslikavaju lik prosečnog košarkaškog fanatika sa ovih prostora. Život staje na ’40 minuta’. Fokus je samo na terenu. Kratka je linija između pesme, osmeha i stegnute pesnice sa jedne strane, te suza, prekrivenih očiju i totalne tišine sa druge. Priznajte, toliko dinamike na jednom mestu teško gde drugo možete pronaći.

Oči planetarne košarkaške javnosti drugu sezonu u nizu uperene su direktno u epicentar rivalstva dva najveća srpska kluba. Derbi između Crvene zvezde i Partizana oduvek je ‘proslavljan’ kao praznik u Srbiji, ali stiče se utisak da sedam dana uoči obračuna beogradskih titana sada Madrid, Milan, Istanbul i ostale metropole prognoziraju rezultat i nestrpljivo čekaju početak gladijatorske borbe. Razlog je i više nego poznat. Spektakl koji priređuju vatrene pristalice večitih rivala upotpunjen je vanserijskim košarkaškim znalcima na obe klupe (Duško Ivanović i Željko Obradović), kao i izuzetno kvalitetnim sastavima timova istovremeno, što dugo godina (ako ne i decenija) nije bio slučaj.

Crvena zvezda se dolaskom Duška Ivanovića na trenersku funkciju ‘digla iz prašine’ i krenula u seriju izvanrednih rezultata, koja je zaposlene na Malom Kalemegdanu jednostavno naterala da razmišljaju o najvećim mogućim ambicijama. Sprsko- argentinski tandem Nedović-Vildoza postao je noćna mora za protivnike na evropskoj sceni. Vildoza je u redove crveno-belih uneo ‘vrelu krv’ iz Južne Amerike, stekao je ugled svemogućeg, dok je Zvezdino dete, neprikosnoveno cenjeno i voljeno od strane navijača, jasno pokazalo da je lider kada se rešava pitanje pobednika.

Sve navedno okuražilo je upravu i stručni štab da krene u pohod na još jedno veliko pojačanje, verovatno i najveće u istoriji kluba kada su u pitanju strani igrači. Kada se u medijima pojavila informacija da je Zvezda zainteresovana za Fakunda Kampaca javnost je mislila da sanja, ali san je ‘ubrzo’ postao java. Relativno kratak period, za sve osim navijača Zvezde kojima je svaka sekunda bila poput godine, završen je potpisom nekadašnjeg asa Real Madrida i Denver Nagetsa.

Nešto posle 13 časova Zvezda je putem društvenih mreža i zvanično predstavila dugo očekivano pojačanje. Ugovor je potpisan do kraja sezone 2023/2024.

Povodom transfera sezone u srpskoj košarci, za redakciju HotSporta, direktno iz Španije govorio je crnogorski košarkaški reprezentativac – Dino Radončić. Realov đak i Kampacov saigrač i cimer iz Madrida, sa velikim uspehom u ACB ligi brani boje Saragose. Dino je odvojio vreme i za naš portal govorio o vremenu provedenom sa Argentincem i onome što crveno-beli dobijaju njegovim angažmanom.

FOTO: STARSPORT

DR: Faku je jedan izuzetno srčan momak! Veliki profesionalac, definitivno jedan od najvećih koje sam upoznao. Kada pogledate koliko samo vodi računa o ishrani sve vam bude jasno. Ako je salata, onda salata, ako je riba, onda riba. Opuštanja nema ni na odmoru! On ujutru ustaje rano, ali ne pomoću alarma, budi ga sunce. To su stvari koje su me fascinirale kod njega za period od godinu dana kada smo bili cimeri u Madridu – ističe Radončić i nastavlja:

DR: Jedan veliki ratnik! Siguran sam da će mu se svideti Srbija, Beograd. To kažem baš iz onih razloga koje je naveo Vildoza. Srpski narod je vrlo sličan argentinskom, sve se doživljava sa puno strasti. Baš zato mislim da će mu se Crvena zvezda i kompletan ambijent koji tu postoji svideti u potpunosti.

Radončića posebno raduje što u poslednje vreme sam ‘krem’ trenerske i igračke košarkaške branše bira klubove sa naših prostora i tako doprinosi razvitku i kvalitetu iste.

DR: Generalno, smatram da je ovo odlična stvar za košarku u našem regionu. Siguran sam da ćemo svi mi ljubitelji košarke i oni koji se bave ovim sjajnim sportom uživati u fantastičnim derbijima između Crvene zvezde i Partizana. Ovo je jedan nivo više u odnosu na ranije i daj Bože da uvek ostane baš tako – zaključio je Dino Radončić, momak od koga se mnogo očekuje u evropskoj košarci, u intervjuu za HotSport.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели KK Crvena zvezda mts (@crvenazvezdakk)

15
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter