3
Košarka

FOTO: STARSPORT

ČOVIĆ OTKRIO KOLIKI JE BUDŽET ZVEZDE: Spomenuo i Acu Petrovića – Dubai ulazi u ABA ligu?

Objavljeno: 26.12.22 u 19:26

Mogle bi se desiti velike promene.

Košarkaški klub Crvena zvezda i kompanija Meridianbet potpisali su najveći naslovni sponzorski ugovor u istoriji srpske košarke. Radi se o višegodišnjem ugovoru. Iz crveno-belog tabora istakli su da se radi o istorijskom danu za Zvezdu.

Čović je govorio o budžetu Zvezde koji, kako on tvrdi, ove sezone iznosi oko 11 i po miliona evra.

Budžet za ovu sezonu je bruto, sa Vildosom i Kampacom, samo prvi tim sa stručnim štabom, oko devet i po miliona. Na to dodajte pionere, kadete… To je oko 11.500.000 evra. – otkrio je prvi čovek crveno-belih.

FOTO: STARSPORT

Spomenuo je povređene Hasana Martina i Nikolu Ivanovića kao i eventualna pojačanja.

Hasan Martin je povređen, ta povreda je to dva meseca. Nikola Ivanović do sredine januara. Gledamo neke varijante. Nemojte nas stavljati u isti koš, mi nemamo deset stranaca. Imamo 5+1 stranca. Ivanović se vodi kao stranac. Nemamo deset stranaca, pri tome imamo 11 domaćih igrača. Zašto idemo sa jačim rosterom? Zato što smo naučili iz prethodnih sezona… Na Kupu pretprošle godine nismo mogli da izvedemo devet košarkaša. – istakao je predsednik Zvezde.

Dotakao se i izjava Ace Petrovića vezanih za budžete Zvezde i Partizana ove sezone.

Primate se ko šarani na izjave Ace Petrovića? Pitajte ga, izbornika Hrvatske, koliki mu je bio budžer u Ciboni i Cedeviti? Mi se tu primamo. To je u medijima glavna vest, šta je rekao Aco Petrović ili što bi ga mi zvali Aco Srbine. – izjavio je on.

FOTO: STARSPORT

Za kraj, otkrio je nešto što bi moglo da promeni potpuno regionalnu košarku. Naime, Dubai bi uskoro mogao da pristupi AdmiralBet ABA ligi.

Fudbal je religija, sve ostalo je sport. Videli smo na Svetskom prvenstvu. Košarka je mnogo niže. U Vitoriji smo predložili koncept od 20 klubova, da li će to biti Istok/Zapad… To je ušlo kao ideja. Razgovarali smo sa Đordijem o tome i u Beogradu. Videh da je i Maršal o tome govorio, da bude 24 kluba. Treba da bude dva srpska kluba, pominje se Dubai, a podržavam. Postoji ideja da se Dubai pridruži ABA ligi, što bi bilo isto interesantno, iako su neki protiv. Vreme u kojem funkcionišemo je vreme potpune komerzacijalizacije sporta. – zaključio je Čović.

NAJNOVIJE VESTI O CRVENOJ ZVEZDI:

4
3

3 Komentara

      • Kakve veze ima sto igra Euroleague deceniju , tu para nema ili ne toliko koliki vam je svake godine bio budzet ! Kad na to dodate da ni godisnje ne kupujete (izuzev 2000 cca ) , onda je sasvim logicno pitanje odakle novac ? Drugo , taj sedmoplasirani tim na koji aludiras je osvajac Euroleague , 4 puta igrao Final 4 i dominirao duze od dve decenije u domacim takmicenjima i posle Aba ligi . Napravio toliko igraca koji su igrali i igraju uspesno u NBA a i danasnja reprezentacija jos uvek se oslanja na igrace koje je Partizan stvorio . Sta ste vi i koga od igraca stvorili za tih deset godina igranja , koji ste rezultat napravili u istoj ? Znate vi dobro ko stoji iza vasih nazovi uspeha ali po onoj cuvenoj “ Prvi u selu “ ………….Licno nemam nista protiv da imate i 6 puta veci budzet ali da pokazete i dokazete poreklo tih para !!!

        1
        4
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter