0
Domaći fudbal

Fudbal Kup Srbije Season 2020-2021 Metalac v Partizan Bojan Leontijevic Sportski Direktor FK Metalac Gornji Metalac, 25.11.2020. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

SPORTSKI DIREKTOR VOŽDOVCA ZA HS: Tri igrača napustila Voždovac, još nekoliko ponuda je na stolu – Pantović i reprezentativci su glavna tema!

Objavljeno: 25.12.22 u 16:58

Klub koji zaista ima svetlu budućnost!

Voždovac se godinama u nazad etablirao kao klub koji je voljan da pruži priliku mladim igračima u najjačem rangu srpskog fudbala. Sportski direktor ‘Zmajeva’, Bojan Leontijević u razgovoru za HotSport otkriva da je to transfer politika kluba koju svi zajedno poštuju i primenjuju.

‘Transfer politika je proizvod jasne strategije koju je klub definisao još pre mog dolaska, znamo u kom pravcu idemo i ka tom cilju svi stremimo. Igrački kadar je takav da raspolazemo sa mladim i talentovanim fudbalerima kojima treba vreme i koji predanim i dobro vodjenim radom ostvaruju polako svoje potencijale. Medju najmladjim smo ekipama u svetu, kada je profesionalni fudbal u pitanju, utisak je da ćemo na prolece biti još mladji.’ – rekao je Leontijević i odmah potom nastavio:

FOTO: FK Voždovac

‘Imamo radan ambijent, dobru atmosferu, svesni smo samo da snagom svog rada i jakom strukom možemo ostvarivati svoje ciljeve.’ – dodao je on.

Prelazni rok počinje u januara, ali se već sada znaju poneki odlasci i dolasci. Na ‘Krov’ su do sada pristigli Matić i Noveski, mladi vezni fudbaleri, a kako Leontijević otkriva, viđena su i tri odlaska.

‘Klub su do sada napustili Sentoku, Trifunovic i Markovic momci koji nisu uspeli da se izbore za značajniju minutažu i jednostavno svi moramo da idemo dalje. Timu se ovih dana priključio i Vladan Novevski, ofanzivni vezista koji može da igra na bočnoj poziciji, mislimo da je to profil igrača koji se dobro uklapa u naše planove i jako smo zadovoljni sto je sa nama. Imamo interesovanja za još nekolicinu naših igrača, razgovori su u toku i videćemo kako će se stvar razvijati po tom pitanju. Očekujemo da preciziramo saradnju sa fudbalerima sa kojima smo u kontaktu na poziciji bekova na obe strane’ – vezano za transfere otkrio je Leontijević.

FOTO: FK Voždovac

Reprezentacija Srbije će odigrati prijateljski susret sa reprezentacijom SAD-a, a selektor Dragan Stojković Piksi će računati većinski na igrače iz Superlige Srbije. Među putnicima će se naći čak pet fudbalera Voždovca.

‘Reprezentativci, velika čast za nas klub, za fudbalere posebno! Smatramo da je poziv u reprezentativne selekcije svetinja i tako se ponašamo. Velika satisfakcija za uložen trud, potvrda da su na pravom putu, istovremeno velika obaveza da u narednom periodu budu na reprezentativnom nivou i pozive zasluze i za sledeće akcije.’

FOTO: STARSPORT

Na samom kraju nije moglo da se ne potegne i pitanje Miloša Pantovića, kojeg su mnogi letos preselili u Partizan, ali je on ipak ostao u redovima Voždovca i zaista zablistao.

‘Pantović, igrač koji se potvrdio i dokazao u Super ligi Srbije, mada utisak da će tek ono pravo od njega doći, bar je takav moj utisak. On je svakako igrac za koga najčešće stižu pozivi, obzirom da mu je tek 20 godina, kapiten je U21, i na neki način udarna je igla našeg tima. Medjutim, svi u klubu smo svesni da je od izuzetnog značaja adekvatan odabir njegove sredine, tako da tu neće biti žurbe. Milos je zreo momak, koji na pravi način gradi svoju karijeru i mi kao klub smo ponosni na saradnju koju imamo.’ – zaključio je Leontijević.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter