0
Košarka

head coach Svetislav Pesic Srbija - Turska kvalifikacije za svetsko prvenstvo, FIBA Beograd, Srbija, 14.11.2022. Novembar 14. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

PEŠIĆ PONOVO PRIČAO O STRANCIMA U REPREZENTACIJI: „Dođe ovaj u Španiju i pobedi – diskusije nije bilo!“

Objavljeno: 25.12.22 u 20:42

Izuzetno bitna tema za srpsku košarku.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić još jednom se dotakao teme osetljive za javnost, a to je dovođenje stranca u nacionalni tim. On je u razgovoru na MaxBet radiju istakao da je to tema za medije i da to uopšte nije glavna stvar u našem sistemu, već da je u pitanju nešto drugo.

To je tema za medije, ali prvo treba da se srpska košarka postavi na pravom koloseku. Ja kažem ne stranci, nego stranac. Tema srpske košarke nije da li nam treba stranac, to nije tema u smislu kada se ozbiljno govori kako dalje u srpskoj košarci. Tema je da Kvalitetna liga Srbije nije profesionalna liga, da nijedan klub Prve lige osim velikih iz ABA lige, nema nijednog profesionalnog trenera za rad sa mladima. To je tema, a da li će biti ili neće stranac…

head coach Svetislav Pesic Srbija – Turska kvalifikacije za svetsko prvenstvo, FIBA Beograd, Srbija, 14.11.2022. Novembar 14. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Potom se dotakao primera Španije, koja je aktuelni evropski šampion, a gde je najbolji igrač te selekcije Lorenco Braun, koji je neposredno pre prvenstva dobio pasoš.

Svi ste pitali šta će nama stranac. A dođe ovaj u Španiju, gde je najkvalitetnija liga posle NBA, tamo je najbolji igrač bio bek koji je Amerikanac i nikakvih diskusija nije bilo da li je trebalo da bude ili nije. Za javnost je važno da li si pobedio ili ne, a za nas je važno kako stići do te pobede. Ovo što sam uzeo da budem trener, meni lično i ne treba više toliko, ali imam obavezu i osećaj obaveze da bih mogao da pomognem da se naša košarka vrati na normalan kolosek, sa medaljama ili bez njih – rekao je Pešić.

PEŠIĆ ODGOVORIO NA PIKSIJEVE PROZIVKE: „Neću da se pravdam kao on, izgubili smo od zemlje košarke i to nije sramota!“ 

Pešić je zaključio da put srpske košarke nije da se američkim igračima daju pasoši pred Kup.

Ekspresnim putem se daju pasoši američkim igračima koji su bili tu nekoliko meseci i kada dođe Kup Radivoja Koraća Zvezda i Partizan podnesu zahtev za američkog igrača i on postane Srbin. Nije to put – rekao je selektor Srbije.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

2
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter