2
Košarka

FTO: FIBA/STARSPORT

PEŠIĆ ODGOVORIO NA PIKSIJEVE PROZIVKE: „Neću da se pravdam kao on, izgubili smo od zemlje košarke i to nije sramota!“

Objavljeno: 25.12.22 u 21:05

Zaključak je bio „da se samo vadi“. 

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić, dotakao se konferencije za medije koju je održao Dragan Stojković Piksi nakon ispadanja Orlova sa Svetskog prvenstva u Kataru. Tada je Stojković imao šta da kaže na način na koji je Pešić pričao posle Evropskog prvenstva, a na sve to odgovorio je selektor košarkaša u razgovoru na MaxBet radiju.

Ako hoćeš nešto veliko da praviš ne može da se analizira samo jedan rezultat već kako se do njega došlo, a za to nemamo strpljenja. Samo nas zanima da li si pobedio ili nisi. Intervju mog drugara Piksija posle SP u Kataru, recimo. Došao je na pres, sat i po posvetio medijima i trudio se, ne da se posipa pepelom, nego da objasni sve što se od njega traži, a zaključak je bio – vidi ovog Piksija, on se sada samo vadi – poćeo je Pešić.

head coach Svetislav Pesic Srbija – Turska kvalifikacije za svetsko prvenstvo, FIBA Beograd, Srbija, 14.11.2022. Novembar 14. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Potom je istakao da nije sramota ispasti od Italije, dok euforičnu sliku ne pravi on.

– Nemojte tako! Ako smatrate da je neuspeh ako smo izgubili od Italije, u redu. Euforičnu sliku ne pravim ja, a izgubiti od Italije nikad nije sramota! Jesmo razočarani, ali smo izgubili od starijeg, od zemlje košarke… Imaju profesionalnu ligu, organizaciju… Mi u Srbiji tako nešto nemamo. Bio bih srećan ako bi naša košarka bila postavljena na pravilnom koloseku, ali nije. Samo se očekuju rezultati, ponekad i nerealni. Neću, ipak, sad da se kao Piksi nešto pravdam, niti želim, niti mi to treba – zaključio je Pešić.

PEŠIĆ PONOVO PRIČAO O STRANCIMA U REPREZENTACIJI: „Dođe ovaj u Španiju i pobedi – diskusije nije bilo!“ 

Podsećamo, ranije je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi, indirektno prozvao Svetislava Pešića, na konferenciji nakon ispadanja sa Mundijala.

Neću biti neko ko će sesti na avion i otići negde i poslati neko saopštenje, pošto je to u našem fudbalu moderno da se tako saopštenja pišu. Ja smatram sebe odgovornim i zato sam tu i ovde, zato sam sazvao ovu konferenciju za štampu – rekao je tada Piksi.

17
11

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter