0
Katar 2022

FOTO: FIFA

HRVATSKA VODI, ORŠIĆEVA MAGIJA: Maroko preti, ali ‘Vatreni’ dosta bolji! (VIDEO)

Objavljeno: 17.12.22 u 16:47

Sjajnih 45 minuta! 

Reprezentacija Hrvatske eliminisana je od Argentine, dok su Marokanci ispali od Francuske.. Zajedno su bili u grupnoj fazi i po drugi put sastaju se na Svetskom prvenstvu u Kataru. Prvi meč nije nam pokazao mnogo toga, jer nije viđen niti jedan pogodak tokom 90 minuta. Ipak, sada je ulog dosta veći, bronzana medalja je u pitanju i nikome se kući ne ide praznih ruku.

HRVATSKA: Livaković, Perišić, Gvardiol, Šutalo, Stanišić, Kovačić, Modrić, Oršić, Majer, Kramarić i Livaja.

MAROKO: Bono, Hakimi, Dari, El Jamik, Alah, El Kanus, Amrabat, Sabiri, Ziješ, En-Nesiri i Bufal.

Prva ozbiljnija prilika viđena je u 3. minutu, kada je Bono potpuno neometan zamalo postigao autogol, jer je loše zahvatio loptu.

Bolje su reprezentativci Hrvatske počeli meč, što je krunisano u 7. minutu. Sjajan prekid Majera, glavom je u sredinu loptu poslao Perišić, a nemoćnog Bonua savladao Joško Gvardiol.

Ipak, nije dugo trajala prednost naših komšija. Nakon prekida samo minut kasnije, stižu do izjednačenja!

Nakon što su primili pogodak, nastavili su Hrvati da napadaju, ali sa manje uspeha, jer se Maroko dosta disciplinovanije branio. Utisak je da je Bono danas bio slab sa koncentracijom, jer nas je navikao na mnogo više od onoga što je večeras prikazivao.

Oršić je imao dosta dobru priliku u 18. minutu susreta, ali je njegov udarac blokirao loše postavljeni Kramarić.

Uspeo je da se Bonu izdigne, nakon nešto lošijih poteza. Odličan udarac Modrića lako je odbranio, da bi potom ‘otpadak’ uspeo da skloni daleko od svog gola, iako je lopta pala pred noge jednom hrvatskom fudbaleru.

FOTO: FIFA

Prelep dupli pas Hakimija i Ziješa, mogao je da završi kobno po Hrvatsku, da je Hakimi malo bolje centrirao.

Bilo je nekoliko prilika na obe strane, ali to su sve udarci koji nisu ozbiljnije ugrožavali Livakovića i Bonua.

Kada su svi mislili da će se na poluvreme otići nerešenim ishodom, na scenu je stupio Mislav Oršić. U 42. minutu susreta, Oršić je brutalnim udarcem savladao potpuno nemoćnog Bonua. Pravo je pitanje, da li je lepši prvi ili drugi pogodak Hrvatske?

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter