0
Domaći fudbal

from left Mamadou Traore head coach Milan Rastavac goalkeeper Lazar Carevic Stefan Djordjevic look dejected Vojvodina v TSC - Mozzart Super League Season 2022/2023 on October 08 , 2022 in Novi Sad, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

KAMP NOU ZAMENIO KARAĐORĐEM: Carević za HotSport – O ‘La Masiji’, razlozima dolaska u Vojvodinu i reprezentaciji Crne Gore!

Objavljeno: 15.12.22 u 15:11

Za HotSport je govorio čuvar mreže novosadske ‘Stare dame’, Lazar Carević.

Vojvodina igra odlično ove sezone. Nakon sjajnog starta upali su u krizu rezultata, ali su jesenji deo sezone ipak završili na poziciji koja bi ih odvela u Evropu narednog leta, što je svakako cilj kluba.

Na golu ‘Stare dame’ ove sezone blista mladi crnogorski čuvar mreže, Lazar Carević, koji je stigao iz redova Barselone B.

Iza tebe je sjajna polusezona.. Naravno, uvek može bolje, ali na 17 utakmica si čak devet puta ostavio svoju mrežu netaknutom. Kako si ti zadovoljan svojim nastupima?

LC: ‘Pa veoma sam zadovoljan svojim partijama u prvom dijelu sezone, mislim da sam iz utakmice u utakmicu sticao sve veće samopouzdanje koje mi je nedostajalo u proteklom periodu i da sam veoma dobro odradio svoj zadatak! Eto i taj podatak da na devet utakmica nisam primio gol, sigurno da znači, ali opet bitnije mi je za golmana da sam imao kontinuitet dobrih igara i da sam to držao na visokom nivou i nadam se da ću nastaviti još bolje u drugom dijelu sezone!’

Milos Milanovic sudija sudjenje referee Vojvodina – Crvena Zvezda, Superliga Srbije, Super liga, 20.10.2022. Novi Sad Srbija photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Iz Barselone u Vojvodinu, verujem da ćeš se složiti, jedan vrlo zanimljiv put. Kako je došlo do toga da te želi španski gigant, sa kim si razgovarao i zašto si odabrao odlazak u ‘La Masiju’?

LC: ‘Ja sam u Barselonu posao sa nepunih 18 godina na probu dvije nedelje, preko našeg porodičnog prijatelja Damira Radončića. Tamo sam se veoma dobro pokazao, oni su bili stvarno zadovoljni sa mnom i mjesec dana poslije, Barselona mi je ponudila ugovor i ja sam pristao na njega i tako završio tamo! Uvijek sam bio veliki navijač Barselone i san mi je bio da budem u tom klubu, tako da kada sam dobio ponudu od Barselone nisam mnogo razmišljao, već sam odmah prihvatio i bio vrlo ponosan što ću biti tu!’

Petar Ratkov (R) and goalkeeper Lazar Carevic Vojvodina v TSC – Mozzart Super League Season 2022/2023 on October 08 , 2022 in Novi Sad, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Koga bi izdvojio kao neverovatnog talenta tokom tvojih nekoliko godina nastupanja za Barselonine mlađe selekcije i B tim?

LC: ‘Pa stvarno ima mnogo igrača i talenata, ali eto po meni imate Gavija, Ansu Fatija, Riki Puđa, Aleks Coljado i mnogi drugi veliki talenti, koji su stizali do prvog tima Barselone što je nevjerovatno teško. Ja im čestitam na tome!’

Šta je presudilo da ovog leta obučeš dres ‘Stare dame’ iz Novog Sada?

LC: ‘Presudila je želja ljudi iz kluba da me dovedu na čemu sam im veoma zahvalan. Nadam se da sam ispunio njihova očekivanja! Ja sam došao iz drugog tima Barselone koji nastupa u trečoj ligi Španije, gdje nisam dobijao šansu, tako da ovo je za mene veliki korak unaprijed jer sam dobio šansu da se pokažem na utakmicama i pokažem koliko vrijedim! Sigurno da neko misli da je to korak unazad ali ja od kada sam prešao u Vojvodinu, ni jednog trenutka nisam zažalio tu odluku!’

from left Dejan Zukic Filip Malbasic Mamadou Traore Ivan Vukcevic Aleksandar Busnic goalkeeper Lazar Carevic Milan Lazarevic Vojvodina v TSC – Mozzart Super League Season 2022/2023 on October 08 , 2022 in Novi Sad, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Sjajnim partijama u dresu Vojvodine zaradio si poziv u A reprezentaciju Crne Gore.. Kako si reagovao kada si dobio poziv selektora Radulovića?

LC: ‘Imao sam vec jedan poziv dok sam bio u Barseloni B, tako da sam tada eto probio led što se kaže, a ovo u Vojvodini je već jedna nova, realna priča, gdje ja branim veoma dobro i sigurno da sam zaslužio poziv i šansu da budem broj jedan u reprezentaciji!’

head coach Milan Rastavac (C) Ivan Vukcevic (L) goalkeeper Lazar Carevic Filip Malbasic Mamadou Traore Vojvodina v TSC – Mozzart Super League Season 2022/2023 on October 08 , 2022 in Novi Sad, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Vojvodina trenutno vodi borbu da se nađe u Evropi naredne sezone.. Koliko misliš da tim može u nastavku sezone?

LC: ‘Došlo je dosta igrača i teško je odmah igrati lijepo i imati rezultate. Nadam se da ćemo se što više uigrati na pripremama i da drugi dio sezone počnemo snazno kao prvi dio i da držimo to do kraja sezone! Opet nismo u lošoj poziciji sa dvije vezane pobjede možemo biti 3. na tabeli, tako da ćemo imati veliku borbu u drugom dijelu sezone, ali sigurno da svi mi, a pogotovo ja jedva čekamo da počne sezona i da vratimo Vojvodinu gdje joj je i mjesto – među prve tri ekipe na tabeli!’

21
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter