2
Domaći fudbal

from left Dejan Zukic Filip Malbasic Mamadou Traore Ivan Vukcevic Aleksandar Busnic goalkeeper Lazar Carevic Milan Lazarevic Vojvodina v TSC - Mozzart Super League Season 2022/2023 on October 08 , 2022 in Novi Sad, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

‘STARA DAMA’ PROŽIVLJAVA DRUGU MLADOST: Analiza učinka letošnjih pojačanja Vojvodine!

Objavljeno: 13.12.22 u 20:28

Kvalitetan rad donosi rezultate!

Vojvodina je ovog leta napravila veliki zaokret, kada je promenila čitavo rukovodstvo, na mesto šefa struke dovela Milana Rastavca i krenula u rekonstrukciju tima. Sada ćemo malo govoriti o učniku letošnjih pojačanja tokom jesenjeg dela prvenstva.

Nemanja Nikolić – 17u, 3g, 5a – Iskusni i prekaljeni napadač iz Kraljeva, vratio se u Vojvodinu ovog leta. Kada Nemanju dovedete prosto znate šta možete da očekujete. Pakleno agresivan napadač, sa 300% želje ide na svaku loptu i iz tog stvara profit svojoj ekipi. Iako bi možda broj golova mogao da bude nešto veći, svakako dosta dobar utisak ostavio je ove jeseni nastupajući na Karađorđu.

Veljko Simic (L) celebrates after scoring a goal with Nemanja Nikolic
Fudbal-Vojvodina v Napredak-Mozzart Super League Season 2022/2023
Novi Sad, 10.07.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Nikola Čumić – 11u, 6g – Možda i najveća prašina digla se oko njegovog dolaska. On je dugo povezivan sa Partizanom, ali je samo jednog dana predstavljen kao novi fudbaler ‘Stare dame’ iz Novog Sada. Vratio se u srpski fudbal i pokazao sav svoj raskošni talenat. Prelep pogodak protiv Mladosti iz Novog Sada, prelepi driblinzi i prava noćna mora za odbrane u ligi. Kasno se priključio timu, pa se još bolji učinak očekuje tokom prolećnog dela sezone.

Filip Malbašić – 13u, 2g, 1a – Stigao kada je sezona već počela. Nesumnjivo doneo određeni kvalitet za koji su svi znali da poseduje, jer ima zaista lepu inostranu karijeru. Uglavnom je priliku dobijao sa klupe i tako pravio razliku.

from left Stefan Djordjevic Aleksandar Mitrovic Igor Jelicic Aleksandar Busnic celebrate
Vojvodina v Radnicki Nis, Mozzart Super Liga 2022/2023 at Stadium Karadjordje on August 30, 2022 in Novi Sad, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Ives Baraj – 18u, 3g, 1a – Krilni fudbaler iz Senegala, stigao je kao veliko pojačanje. Neke odlične partije, neke i ne baš, ali sve u svemu dosta solidan i respektabilan učinak. Stigao je iz Portugala kao slobodan igrač, ima 30 godina i teško je očekivati da će Vojvodina puno dobiti od potencijalnog transfera, ali dovođenjem Baraja to je najmanje bilo bitno.

Uroš Vitas – 7u – On se valjda i poslednji priključio ekipi. Doneo je timu Milana Rastavca nesumnjiv kvalitet u defanzivi i kao za Čumića, očekuje se da on svoje najbolje partije krene da pruža od proleća. Visok je 190cm i predstavlja veliku opasnost kod svakog prekida.

Lazar Carević – Svi su otali u čudu kada se pojavila informacija da golman Barselone stiže u Novi Sad. Od 2017. godine bio je član ‘La Masije’ ali nije dobio pravu priliku, pa je odlučio da preko Vojvodine krene da gradi ozbiljnije karijeru. Na 17 utakmica čak 9 puta je svoju mrežu ostavio netaknutom. Sjajne partije rezultirale su i pozivima u reprezentaciju Crne Gore, kao i nastupima za istu.

FOTO: STARSPORT

Radomir Milosavljević – 14u, 1g, 1a – Stigao je kao slobodan igrač nakon polusezone u Lučanima. Odigrao solidnu rolu, ali nesumnjivo da može mnogo više i bolje.

Filip Antonijević – 3u – Premalo minuta kako bi se ozbiljnije komentarisao njegov učinak. Nema sumnje da on ‘zna fudbala’ što bi naši rekli i da će to tek pokazati i dokazati. Pravi moderni levi bek, kakav je potreban svakoj ekipi.

Mamadu Traore – 16u – Defanzivac koji je bio preoprećen u nekim momentima, jer nije imao adekvatnu ‘dubinu’ u ekipi. Dolaskom Vitasa on je rasterećen. Stigao je iz Portugala, dosta dobro se snašao i brzo ušao u srca ‘Slaninara’.

Jovan Milosevic (L)
Fudbal-Vojvodina v Napredak-Mozzart Super League Season 2022/2023
Novi Sad, 10.07.2022.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Uroš Nikolić – 12u, 2g, 2a – On je jedna od najlepših fudbalskih priča ove sezone. Nakon niza teških povreda, vratio se uprkos svim prognozama i zapušio usta kritičarima. Rođeni beograđanin uhvatio je ritam u završnici prvog dela sezone, što apsolutno sve može da raduje.

 

8
2

2 Komentara

  1. Kao neko konje gledao sve utakmice Vojvodine, i kuci i na strani:
    Nikolic Nemanja-hvala lepo, ali se za ovaj grb bori zadnjim atomom snage, dosta lezerno ulazio u utakmice, na poslednjih nekoliko jaaako daleko od gola i glavne uloge centarfora, a to je da daje golove i da se nalazi u gol sansama. Ocena 6 i puna kapa
    Cumic Nikola- vrh, iskoristio svaki minut, odlican igrac, a bice jos bolji, najvece pojacanje!
    Carevic Lazar-tehnicki igra nogom jaaako losa, sto je nstvarno u odnosu gde je proveo mladost, zadnjih nekoliko utakmica je bio dobar, ali svakako sam misljenja da je Simic za 30% bolji golman i nezasluzeno sedi na klupi!
    Nikolic Uros-ozbiljan igrac za nasu ligu, ocekujem da bude za 50% bolji u drugom delu!
    Traore Mamadu- u odnosu na to gde je igrao, vecim delom polusezone se snasao odlicno, zadnjih 4-5 utakmica katastrofa, ali ima sjajne predispozicije i vredi raditi sa njim.
    Malbasic Filip- nesumnjivo dobar igrac, ima problema sa trcanjem, verovatno je dosao povredjen, i nije pokazao nista, apsolutno nista!
    Baraje, Milosavljevic- hvala lepo i dovidjenja prijatno momci, nista, orve dve tri utqkmice odlicni i posle toga ih 13-14 utakmica nema na radaru, nista 0!
    Antonijevic- jako slabo, nista za sad, ali ima perspektivu, ali i perspektivu ima i Bukinac, pa shvatite sta je bolje!
    Vitas- odlican u iznosenju lopte i vazdusnim duelima, jako losa postavka pri kontrama i 1na1, mora bolje!
    Hvala

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter