3
Fudbal

FOTO: RTS/Screenshot

RADE BOGDANOVIĆ OTKRIO KAKAV NAM TO PREDSEDNIK FSS TREBA: Da bude normalan i da zna makar jedan jezik – za ostalo ćemo se snaći!

Objavljeno: 14.12.22 u 21:43

Govorio je i o nastupu Hrvatske.

Fudbalska reprezentacija Srbije, završila je Mundijal u grupnoj fazi, dok je selekcija Hrvatske uspela da stigne do polufinala, a sada će se boriti za treće mesto. Sve to je nekoliko puta komentarisao nekada proslavljeni fudbaler Rade Bogdanović, koji je poznat kao neko ko govori upravo ono što misli.

On je u intervjuu za hrvatski portal Index istakao da tamošnja selekcija na ovo SP nije stigla euforično već mudro, dok je kod nas situacija obrnuta.

Ne bih se petljao u politiku i pričao o tome čija je prćija ta reprezentacija, no jasno je da tu puno toga nije valjalo. Imali smo idealnu grupu za prolazak, no očito se nismo pripremili na turnirski način tekmičenja kao Hrvatska. U Katar smo stigli bez realne osnove da ćemo osvojiti prvenstvo, a nemamo ni t od tekmičarskog pristupa kao što imaju neke druge ekipe, među kojima je i Hrvatska. Hrvatska je na ovaj Mundijal stigla mudro, a ne euforično, a mi sve obratno.

Strahinja Pavlovic during Fifa World Cup 2022, Group stage G, football match between Serbia and Switzerland
foto: Pedja Milosavljevic

Sve to objasnio je na vrlo prost način, spomenuvši utakmicu Srbije i Portugala, nakon koje se čitava javnost previše ponadala. Samim tim, napomenuo je da prolazak Hrvatske u polufinale nikako ne može biti senzacija, jer su i na proteklom prvenstvu, ostvarili ogroman uspeh i bili u finalu.

Kad je došao Piksi, podigla se euforija samo iz jednog razloga, a taj je što nitko nije želeo da preuzme tu reprezentaciju. Kad smo prošli kvalifikacije i pobedili Portugal u Lisabonu, poleteli smo, ali smo se sad pošteno prizemljili. Jednostavno, ova ekipa nema iskustvo igranja velikih takmičenja kao što ima Hrvatska. Najviše me nervira što su mnogi u Srbiji ovo hrvatsko polufinale tumačili kao senzaciju. Ljudi božji, kakva senzacija, pa Hrvatska je pre četiri godine igrala finale. Kako onda ovo može biti senzacija – zaključio je Bogdanović.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Na pitanje, kakav to predsednik FS treba Srbiji, Bogdanović je imao kratak i jasan odgovor.

– Ne treba puno toga. Za početak da Savez preuzme neko normalan, pristojan, neko ko zna barem jedan strani jezik, a dalje ćemo se nekako snaći.

7
2

3 Komentara

  1. … poznat kao neko ko govori ono sta misli… Samo sto to sta on misli, tj sta govori, na kraju ispadnu najblaze receno, ciste nebuloze, gluposti i slicno. Jeste da nema dlake na jeziku, ali se ne moze pohvaliti ni da ima nesto pametno da je rekao

    0
    3
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter