15
Katar 2022

FOTO: Youtube/Screenshot/BalkanInfo

RADE BOGDANOVIĆ OPET NAPRAVIO ŠOU: „Šta bre u modernom fudbalu da igra centarhalf od metar i 70 centimetara? Jaoj“ (VIDEO)

Objavljeno: 14.12.22 u 10:51

Jasno je da čuvenom stručnjaku nije prijao komentar

Odlična igra Argentine protiv Hrvatske krunisana je ubedljivom pobedom od 3:0 i plasmanom u veliko finale Svetskog prvenstva u Kataru.

Dok su dve selekcije vodile bitku u Dohi, u studiju RTS-a smo imali veoma zanimljivu raspravu između čuvenog Radeta Bogdanovića i analitičara Luke Jevtovića.

Mladi analitičar je pokušavao da objasni zbog čega je Argentina zapravo najbolja reprezentacija na Mundijalu kada je reč o odbrani.

Postoji metrika ‘xG’ koja meri kvalitet prilika koji protivnik stvara, a Argentina je pred svojim golom dozvolila najmanje kvalitetnih prilika. To je ekipa koja je defanzivno najviše pokazala po tom jedinom parametru koji se gleda – rekao je Jevtović.

Posle tog komentara se ubacio Bogdanović:Sa najnižim centralnim defanzivcima na prvenstvu.

Jevtović je odgovorio: – Morfološka struktura ne znači praktično ništa.

– Kako, kako, kako si to rekao? – upitao je Bogdanović.

– Rekao sam da to nema veliki uticaj – dodao je Luka.

Šta bre u modernom fudbalu da igra centarhalf od metar i 70 centimetara? Jaoj… Ajde da ne ulazim dalje u diskusiju. Različita su mišljenja – nasmejao se Bogdanović.

VESTI SA MUNDIJALA:

60
17

15 Komentara

  1. Ne razumem zašto neko ima potrebu da vređa ljude koji iznose svoj stav!? U’sput,neka bar neko objasni zbog čega neko da bi bio fudbalski analitičar mora da bude bivši ili sadašnji fudbaler. Ja iskreno i nisam gledao tog gospodina niti znam ko je,ali bih rekao da se čovek bavi statistikom i moje mišljenje o onome što je rekao u gore navedenom tekstu je ,da je čovek u pravu…pa nama da je bio Pujol u ovim godinama mi ne bi smo primili onoliko golova…

    5
    3
    Odgovori
  2. KAKAV ANALITICAR LOPTE NIJE IGRAO A SVE ZNA DANAS IGRACI MORAJU BITI VISOKI BRZI TEHNICKI OBUCENI I TRCATI PREKO 12 KM. I U FUDBAL DODJOSE ANALITICARI LJUDI MALO ZNAJU A MISLE DA SVE ZNAJU. RADE SVE ZNA I REALNO PRICA.

    21
    5
    Odgovori
    • Šta će nama školovani ljudi, šta će nama analitika, šta će nam psiholozi? Jadni moj glupi narode, ne vidiš dalje od nosa. Evo vam Piksi, veliki fudbaler, eto koliko „zna fudbal“, rezultat nam je posledica tog našeg razmišljanja po kom je radnik pametniji od inženjera, sestra od lekara, a kriminalac od poštenog čoveka! E pa nije!

      21
      3
      Odgovori
  3. KAKAV ANALITICAR STOPERI MORAJU BITI VISOKI I BRZI ,E SAD SVAKO PRAVILO IMA IZUZETAK. EVO NAMA ANALITICARA I U FUDBAL A FUDBAL LUKA NIJE IGRAO A SVE ZNA KAO POLITICKI ANALITICARI ZNAJU KADA CIA DORUCKUJE. RADE REALNO PRICA A ZNA LOPTU.

    14
    2
    Odgovori
    • Stoperi moraju biti brzi i visoki, stvarno? Kad se takav i pojavi, igrace centarfora, a ne stopera. Stoper moze biti i 180, cak i nizi, ako ce visinu nadomestiti brzinom, nizi centarfor ima i nize teziste, tako da se lakse gradi od visih. Tako da ovo sto Luka prica, sve stoji, uostalom imamo sijaset primera ,,nizih“ stopera. A ovaj Bogdanovic je klovn, dovode ga da mu se smeju.

      1
      3
      Odgovori
  4. Analitičari i stručnjaci poput Bože Spasića, Krstića i ostalih prodavača magle evo pojaviše se na RTSu i u fudbalu.

    17
    2
    Odgovori
  5. Ko je bre ovaj jevtovic,ko sve nine analiticar fudbalaki.dobro kaze rade ,daj boze da nam roboti neigraju sledece svetsko umesto ljudi.

    14
    4
    Odgovori
    • Neka mi neko od vas „velikih znalaca“ navede 40-50 fudbalskih legendi,najboljih od najboljih koji su bili visoki 186,190 cm i vise….Fudbal je najkreativniji,najinteligentniji,najmastovitiji sport…Fubal je stvar vica,lucidnosti…Maradona,Mesi,Pele,Sekularac,Romario, Bebeto,Badjo,Pirlo,Kante,Mateus,Kanavaro,Roberto Karlos,Del Pjero,Djalminja,Best,Aguero,Kafu,Desamp,Snajder,Zedorf,Modric,Piksi,Pancev,Papen,Okoca,Salah,Mane,Skols,Raul,Cavi,Inijesta,Nakata,Makelele,Kazemiro,Kros,Dunga,Suarez,Forlan,Kareka,Laudrup,Stoickov,Hadzi,Pujol,Kufur,Aldair,Markonjos,Lampar,F.Kouto,Najdoski,Šifo,Raducoju,Ziko, Gatuzo,Dijara,Salas,Kordoba,Donato,Almaida,Rajziger,Van Bronhorst,Dani Alves,Zamorano,Nevil,Montero…..VISOKI OKO 180 I MANJE…I mogao bih da nabrajam do sutra..

      7
      8
      Odgovori
      • Potpuno ste u pravu, ni kosarku vise ne igraju ovi visi od 215, i to moze jedan, u fudbalu, 190 ako je izuzetno brz, a najbojli u istoriji od 165 do 185, sve ostalo je sporo, pa evo ovi nasi kosarkasi fudbalsko, brzina ,ranjenog puza, ne mozeeeeeee.

        0
        1
        Odgovori
  6. Taj analiticar je siri u kukovima nego u ramenima sumnjam da je tadio i fizicko a kamo li igrao fudbal a rade je lav !

    32
    3
    Odgovori
  7. Sto veliki strucnja ispade ova pa on sve zna i u sve se razume .gde li su ga madoni skrivali do sada.gvardiola anceloti murinjo piksi da dolaze po savete kod njega

    7
    12
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter