0
Katar 2022

FOTO: FIFA

HRVATSKA NA KOLENIMA, MESI NA KORAK OD FINALA: Kakve greške ‘Vatrenih’, ‘Gaučosi’ kažnjavaju! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 13.12.22 u 20:49

Bolja igra Argentine u prvom delu susreta. 

U okviru polufinala Svetskog prvenstva u Kataru na stadionu Lusail, snage su odmerile reprezentacije Argentine i Hrvatske. Naše komšije u četvrtfinalu bolje su bile od Brazila, dok je Argentina savladala Holandiju, a obe selekcije su prošle nakon boljeg izvođenja penala.

Ove dve reprezentacije poslednji put su se sastale u okviru prijateljskog susreta u junu 2018. godine, kada je sa 0:3 slavila Hrvatska.

ARGENTINA: Martinez, Taljafiko, Otamendi, Romero, Molina, Mek Alister, Paredes, Fernandez, De Paul, Alvarez, Mesi.

HRVATSKA: Livaković, Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa, Modrić, Brozović, Kovačić, Pašalić, Kramarić, Perišić.

U prvih par minuta, Argentina je nekoliko puta centrirala, ali ništa od toga nije bilo ni blizu precizno i opasno po gol Livakovića.

FOTO: FIFA

Nakon tog početnog pritiska Argentine, usledilo je odmeravanje snaga i jedna zaista ‘mrtva’ igra, bez bilo čega vrednog pomena. Na iskustvo je žuti karton izbegao Luka Modrić nakon jednog zaista bezobzirnog starta.

Mogao je Lovren u 16. minutu ozbiljno da ugrozi gol rivala, ali nije iskoristio centaršut.

Prvi udarac u okvir gola viđen je sredinom prvog poluvremena, kada je Livaković vrlo lako osujetio udarac Fernandeza sa distance.

FOTO: Selección Argentina

Pokušao je Perišić u 31. minutu da lobuje Martineza, ali je to dosta loše izgledalo.. Šteta, ‘Vatrenima’ je propala velika šansa. Sve to iskoristila je Argentina na drugoj strani.

Strašna kontra ‘Gaučosa’, Alvarez je stigao do lopte pre Livakovića, koji ga je oborio i bez sumnje napravio penal. Loptu je na belu tačku stavio Lionel Mesi u 34. minutu utakmice. Veoma sigurno penal izveo je Mesi i svojoj reprezentaciji doneo veoma bitnu prednost!

Za načinjen penal, Livaković je dobio žuti karton, dok je zbog prigovora ‘požuteo’ i Kovačić.

Samo nekoliko minuta nakon toga, Hrvatska je bila u napadu, koji su uspešno presekli fudbaleri Argentine. Više od 50 metara loptu je vukao Hulijan Alvare, probio se kroz ‘šumu’ rivala, bio neverovatno sebičan, ali na kraju spletom neverovatno srećnih okolnosti, postigao je pogodak i doneo svojoj reprezentaciji prednost od 2:0.

Mogla je Argentina da povede i sa 3:0, ali je Livaković fenomenalno zaustavio udarac Taljafika. Nakon prvih 45 minuta, na semaforu je bilo 2:0 za Argentinu!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter