0
Katar 2022

FOTO: Screenshot Instagram/Grant Wahl

PREDSEDNIK FIFA SE OGLASIO POVODOM TRAGEDIJE U KATARU: Infantino izrazio saučešće porodici preminulog novinara!

Objavljeno: 10.12.22 u 15:10

Tužan dan za ceo fudbalski i novinarski svet!

Tokom sinoćnjeg okršaja Argentine i Holandije, gde su Gaučosi prošli nakon velike drame, dogodila se tragedija. Preminuo je američki novinar Grant Val.

Val koji je imao 48 godina, pre ovog Mundijala bio je sasvim zdrav. Izveštavao je za CBS Sports i NBC njuz, a ranije je radio sa Sports ilustrejted.

Tim Skanal, njegov agent, obavestio je javnost da je Val tokom jučerašnjeg dana doživeo veliki stres i da je preminuo. Navodno, tokom utakmice Argentina-Holandija, Val se samo povukao na svoje sedište na stadionu Lusail.

Povodom ove tragedije oglasio se prvi čovek krovne svetske fudbalske organizacije, Đani Infantino.

– Sa nevericom i ogromnom tugom obavešten sam o smrti poznatog sportskog novinara Granta Vala, tokom izveštavanja na utakmici četvrtfinala Svetskog prvenstva u fudbalu u Kataru – rekao je predsednik FIFA i dodao:

– Samo pre nekoliko dana, FIFA i AIPS su Grantu odali priznanje za doprinos izveštavanju na osam uzastopnih Svetskih prvenstava. Njegova karijera je uključivala i prisustvo na nekoliko svetskih prvenstava FIFA za žene, kao i niz drugih međunarodnih sportskih događaja. Ljubav prema fudbalu je bila ogromna i njegovo izveštavanje će nedostajati svima koji prate globalnu igru – konstatovao je Infantino.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter