0
Katar 2022

FOTO: Twitter/@FIFAWorldCup

NE, HRVATSKA NIJE IZNENAĐENJE: Kad se izdigneš iz balkanskog mentaliteta, onda to izgleda ovako!

Objavljeno: 10.12.22 u 10:26

Zaista veliki uspeh.

Hrvatska je među četiri najbolje reprezentacije na svetu. Ponovo. Treći put u poslednjih 25 godina. U ovom vremenskom periodu samo Nemačka ima više polufinala (4), dok su izjednačeni sa Holandijom, Francuskom i Brazilom.

Samo ovaj podatak je dovoljna potvrda da Hrvatska jednostavno nije iznenađenje.

Pre četiri godine finale i srebro, a čuvene 1998. godine bronza. Sada će ponovo imati priliku da se bore za medalju, apsolutno zasluženo.

Hrvati su sinoć izbacili po mnogima prvog favorita Mundijala Brazil. Po ko zna koji put pokazali su neverovatnu mentalnu snagu u najtežim momentima, kad treba uzeti loptu i šutnuti penal.

Treba i te penale izboriti, a Vatreni su to učinili tako što su prvo primili gol u 106. minutu, a potom krenuli jako u napad, pokazali zube Kariokama i izjednačili.

I ne, nema ovo veze sa srećom, ovo se zove organizacija, od prvog do poslednjeg čoveka u reprezentaciji i pre svega ogromno samopouzdanje koje imaju čiji je temelj isključivo na rezultatima koje postižu.

Nije bitno šta će se desiti u polufinalu sa Argentinom, a setimo se da su pre četiri godine u Rusiji demolirali Gaučose sa 3:0, Modrić i družina su dokazali da apsolutno pripadaju ovom društvu, a Zlatko Dalić dokazao da je veliki trenerski mag kada su u pitanju turnirska takmičenja.

Ne dolaziš na Svetsko prvenstvo da bi plesao i zabavljao se, već da pobediš i osvojiš, bitan je samo rezultat, igru apsolutno niko neće pamtiti.

NAJNOVIJE IZ KATARA:

19
2

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter