1
Katar 2022

FOTO: Twitter/equipedefrance

FRANCUSKA JE U POLUFINALU MUNDIJALA: Kejn polovičan sa penala, Žiruov skok vredan završnice Svetskog prvenstva! (VIDEO)

Objavljeno: 10.12.22 u 21:59

Imamo sve polufinaliste.

Fudbaleri Francuske, poslednja su selekcija koja se plasirala u polufinale Svetskog prvenstva u fudbalu. Oni su u četvrtfinalu bili bolji od Engleske sa 2:1, a pogotke su postigli Čuameni i Žiru na jednoj i Hari Kejn na drugoj strani. Iako je bio strelac jedinog gola za svoju reprezentaciju, Kejn je ujedno i tragičar, jer je promašio jedanaesterac za izjednačenje.

PRVO POLUVREME:

Nakon početnog opipavanja snaga, prvu ozbiljniju priliku imala je Francuska u 11. minutu. Nakon prodora Dembelea po desnoj strani i centaršuta, Žiru je zahvatio loptu glavom, ali je Pikford bio siguran.

Francuska je nastavila sa napadima, pa je stigla i do vođstva u 17. minutu, Fantastičan pogodak sa oko 25 metara od gola Pikforda, postigao je Čuameni.

Nakon nekoliko dodavanja, lopta je došla do Čuamenija, koji je sjajno šutirao i pogodio sam ugao gola Engleske za 1:0.

Bio je to znak za Englesku da se brzo sabere i probudi, pa je 3 minuta kasnije, imala određenu šansu. Šo je dobio poverenje da izvede slobodan udarac, a njegov šut završio je u rukama Ljorisa.

Već nakon 2 minuta, Engleska dolazi do najveće šanse u dosadašnjem delu meča. Kejnov pokušaj, odbranio je Ljoris, a novo ubacivanje u sam peterac nije iskoristio niko od engleskih fudbalera.

U međuvremenu, Englezi su tražili i jedanaesterac, što je provereno od strane VAR tehnologije, pa je zaključeno da nema elemenata za tu kaznu.

U 29. minutu, Ljoris je ponovo pokazao da sasvim legitimno konkuriše za jednog od najboljih čuvara mreže na prvenstvu. Kejn je sa oko 20 metara šutirao u gornji levi ugao, ali je francuski golman to odlično pročitao.

Nakon pogotka Čuamenija, potpuno je očigledno, da se Francuska koliko toliko povukla. Njihova želja sada je smirivanje igre, ali na drugoj strani, Englezi „žure“ da stignu do izjednačenja.

Prvi žuti karton videli smo u završnici prvog poluvremena i dobio ga je Grizman nakon oštrog starta.

DRUGO POLUVREME:

Na startu drugog poluvremena, Dembele je brzo zaradio žuti karton, već u 47. minutu. Engleska je nastavila sa napadima kako bi stigla do izjednačenja i to se ubrzo isplatilo.

Pogodak za 1:1, postigao je Hari Kejn sa bele tačke u 54. minutu, nakon oštrog starta Čuamenija. Upravo je Čuameni ranije doneo radost Francuskoj, postigavši gol u 17. minutu, ali je sada skrivio penal. Francuzi su se posle pogotka značajno povukli, što su Englezi koristili da stvaraju prilike, a nakon jedne, postigli su i pogodak.

Dobra prilika za Englesku viđena je u 70. minutu. Megvajer je sjajno ispratio centaršut, zahvatio je loptu glavom, ali je lopta samo dokrznula levu stativu. Nakon 4 minuta, Englezi su tražili novi jedanaesterac, kada je Belingem pao u šesnaestercu. Ipak, sudija je procenio da nije bilo elemenata za to.

Fudbaleri Francuske, umalo da dođu do novog vođstva u 74. minutu. Žiru je dobio dobru loptu, ali je šutirao direktno u golmana Pikforda, a iz svega toga, dobijen je korner.

U 78. minutu, Žiru se potpuno „opravdao“ za prethodni promašaj. On je natrčao na centaršut Fernandesa i glavom zatresao mrežu Pikforda za 2:1.

Uzbuđenje je tada, tek počelo. U 80. minutu Mount je pao u šesnaestercu, Engleska je po 4. put na utakmici tražila jedanaesterac, a nakon provere, po drugi put ga je i dobila.

Hari Kejn je ponovo tavio loptu na belu tačku, ali sada, njegov udarac nije bio precizan, jer je šutirao preko gola Ljorisa. Mogao bi Kejn da bude veliki tragičar Engleske zbog ovoga.

Engleska u završnici nije uspela da stvori ozbiljniju priliku za izjednačenje, pa je Francuska obezbedila svoje mesto u polufinalu Svetskog prvenstva i tamo će se sastati sa Marokom.

0
0

1 Komentara

  1. Ispao je bolji tim, sami su krivi. Sudija je pokazao 2 puta na penal jer je baš morao, inače je otvoreno sudio u korist francuske.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter