0
Katar 2022

FOTO: Twitter/@FIFAWorldCup

MOGU LI HRVATSKA I HOLANDIJA DA POKVARE PLANOVE BRAZILA I ARGENTINE: Nakon dva dana pauze nastavlja se Mundijal!

Objavljeno: 09.12.22 u 09:23

Počinju najvažnije borbe.

Dva dana odmora od Svetskog prvenstva u Kataru, verovatno i nije tako dobro došlo nakon 19 dana kontinuiranog praćenja utakmica.

Večeras počinje spektakl. U Kataru je ostalo osam najboljih ekipa od kojih se svaka nada tituli šampiona sveta.

Prva dva meča četvrtfinala koja će se odigrati jesu HrvatskaBrazil (16h) i HolandijaArgentina (20h).

Hrvatska – Brazil (16.00)

Selesao u ovaj meč ulazi kao apsolutni favorit. Ipak, ni njima nije svejedno znajući da će preko puta sebe imati aktuelnog vicešampiona sveta.

Jasno je da ova ekipa Hrvatske možda nije na nivou one iz Rusije, pre svega što izostaje taj klasni napadač uz dužno poštovanje Petkoviću, Livaji i Budimiru, koji su odlični, ali ni blizu klase npr. Mandžukića. Selektor Vatrenih, Dalić, Kramarića je samo protiv Maroka koristio kao klasičnog špica i to nije prošlo najbolje.

Sa druge strane, Brazilci su do sada apsolutno opravdali sva očekivanja. Jesu izgubili od Kameruna u apsolutno nebitnoj utakmici za njih. Ono što su morali, dobili su, a čini se da su najbolje sačuvali za kraj s obzirom da su protiv Južne Koreje doslovno plesali po terenu.

U ovom duelu definitivno je Brazil favorit, ali ukoliko potceni Hrvatsku može biti u ozbiljnim problemima.

Holandija – Argentina (20.00)

Ovo se čini kao znatno ujednačeniji meč. Nisu blistali tokom grupne faze ni jedni, a ni drugi.

Holandija je nekako delovala potpuno neubedljivo, ali su uspeli da obezbede sebi prvo mesto u grupi A. U osmini finala odigrali su najbolji meč na turniru do sad. Veoma agilnu i poletnu ekipu SAD su ograničili i iskusno čekali svoje prilike, tražeći rupe u odbrani Amerikanaca, kojih je bilo.

Sa druge strane, Gaučosi su krenuli šokantnim porazom od Saudijske Arabije, a potom savladali Meksiko i Poljsku sa po 2:0, iako nisu blistali ni na jednom meču.

U osmini ih je sačekala Australija. Potpuno su kontrolisali taj meč, vodili sa 2:0, sve do momenta kada su primili gol, dosta nesrećno mora se priznati. Odjednom se uvukla panika u redove Argentine, posebno u odbrambeni red. Grešili su u nekim elementarnim stvarima i nije prvi put da im se to desi. Na kraju, Sokerusi su imali dve velike prilike da utakmicu pošalju u produžetke, ali su štoper Lisandro Martinez i golman Emilijano Martinez sprečili iznenađenje.

Bilo bi interensantno videti ponašanje Mesija i ekipe ukoliko bi večeras prvi primili pogodak. Svakako prema svim parametrima mnogo ujednačena utakmica koju će presuditi jedan detalj.

NAJNOVIJE IZ KATARA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter