1
Katar 2022

FOTO: STARSPORT

LEGENDARNI AS REAL MADRIDA PORUČIO: ‘Razočaran sam jer je Srbija podbacila! Treba se diviti Hrvatskoj!’

Objavljeno: 09.12.22 u 17:15

Zvezda nekadašnjih ‘Galaktikosa’ oduševljena vicešampionom planete!

Čuveni španski defanzivac, Mičel Salgado, dao je intervju za Al Jazeeru Balkans gde je govorio o nastupima reprezentacija Srbije i Hrvatske na Svetskom prvenstvu. Nekadašnji as Real Madrida razočaran je izdanjem naše selekcije, dok su ga Hrvati oduševili.

FOTO: STARSPORT

– Srbija je na kraju podbacila, očekivao sam da će biti ofanzivniji. Timovi sa Balkana nisu defenzivni jer imaju kvalitetne igrače na sredini terena. Srbija je propustila priliku da uđe u osminu finala. Razočaran sam – istakao je Salgado i nastavio:

– Hrvatskoj se treba diviti iz više razloga. Ta generacija je bila druga na svetu pre četiri godine i sada su opet u četvrtfinalu. Nije im lako, igrali su bez Modrića u završnici protiv Japana. To su veterani, ali su uspeli da odigraju i pobede na penale. Imaju pobednički mentalitet i to je neverovatno. Šta god da se dogodi protiv Brazila, to je generacija koja se oprašta. Dolazi nova, ali mora im se skinuti kapa za poslednjih deset godina. Juče sam pričao sa Modrićem. Rekao sam mu da mu moram čestitati na svemu. Ne samo na drugom mestu, na ovom prvenstvu je pokazao koliko je poseban.

Salgado je zatim detaljnije analizirao razliku između naše i selekcije Hrvatske.

– Mislim da su iskustvo i činjenica da ste u finalu izgubili od Francuske tom treneru doneli ugled i poverenje među igračima. Da budem iskren, selektor Hrvatske u teškom trenutku, kad se utakmica lomi, menja najveće igrače kako bi uneo drugu vrstu energije, a igrači reaguju kao da je to nešto normalno i prihvate to. Shvataju da je ta promena potrebna kako bi pokušali da pobede, to je nešto što mogu da rade samo treneri koje igrači poštuju. Srbija to nije još postigla. To je razlika Hrvatske i Srbije na ovom prvenstvu – istakao je Mičel i dodao:

– Srbija je bila ispred Portugala i očekivala se bolja njihova igra. Kvalifikacije su drugačije, možete igrati bez pritiska jer svi misle da će Portugal biti prvi. Budeš opušten i lakše pobediš. Ali kad uđeš u turnir, moraš se nositi sa pritiskom, a to oni još ne znaju. Nisu igrali onako kako oni znaju – poručio je čuveni Španac.

4
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter