0
Katar 2022

Dejan Savicevic during Fifa World Cup 2022, Group stage G, football match between Serbia and Switzerland foto: Pedja Milosavljevic

DEJO SAVIĆEVIĆ SMATRA DA ARGENTINA NIJE FAVORIT: „Šanse su podjednake – Brazil je preveliki zalogaj za Hrvate!“

Objavljeno: 09.12.22 u 11:14

Iskreno kao i uvek.

Predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejan Savićević u intervjuu za Vijesti, analizirao je večerašnje susrete na Mundijalu. Od 16 časova sastaće se Brazil i Hrvatska i tim duelom će početi četvrtfinalna faza turnira.

Na papiru je Brazil veliki favorit. Nije samo kvalitet na strani Brazilaca, već i fizička snaga, što smo videli u dosadašnjim mečevima. Zato bi bilo veliko iznenađenje da Hrvatska prođe. Hrvatima svaka čast, jesu imali i malo sreće, ali nisu nezasluženo došli do četvrtfinala. Mislim, ipak, da je Brazil preveliki zalogaj. – započeo je „Genije“.

Zatim se osvrnuo na duel Argentine i Holandije. Ne vidim Gaučose kao favorite.

Fudbal Memorijal Goran Bunjevcevic Bunja
Dejan Savicevic
Stara Pazova, 05.21.2019.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Mislim da Argentina nije favorit i da su šanse podjednake. Možda Argentinci imaju veće iskustvo, rekao bih da je sve ostalo na strani Holandije i ne bi za mene bilo nikakvo iznenađenje da prođe. Nisu me Argentinci oduševili, Mesi je i dalje nosilac igre, ali nije to više Mesi od kojeg treba strahovati. Ovo je njegov posljednji Mundijal, sanja da osvoji trofej, kao i cijela Argentina, ali za mene su favoriti drugi – Francuska i Brazil. – ističe nekadašnji fudbaler Zvezde.

Međutim, jedan detalj mu je zapao za oko.

Ipak, ono što sam vidio jeste da su argentinski navijači najbrojniji i najvatreniji – i zbog njih, koji su prošli toliki put, od kojih su mnogi četiri godine skupljali novac za to, bilo bi možda lepo da Argentina ode što dalje i osvoji Mundijal, ali po meni vrlo, vrlo teško. – zaključio je Savićević.

NAJNOVIJE IZ KATARA:

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter