2
Evroliga

Partizan - Crvena Zvezda, Evroliga, 8.12.2022. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

ŠTA JE URADIO NEMANJA NEDOVIĆ: Zvezdi prvi Evroligaški večiti derbi, kakva ludnica u Štark areni! (FOTO)

Objavljeno: 08.12.22 u 22:26

Fantastičan večiti derbi, za ponos srpske košarke!

Večeras je u 20.30 minuta u prepunoj Štark areni, otpočeo prvi večiti derbi u istoriji Evrolige. Snage su ukrstili beogradski velikani, ekipe Partizana i Crvene zvezde. Domaćin večerašnjeg susreta su ‘crno-beli’, koji sasvim logično imaju veliku većinu publike na svojoj strani, ali prisutna je i grupa navijača Crvene zvezde. Ove dve ekipe odigrale su jedan susret u dosadašnjem delu sezone, a slavila je Crvena zvezda rezultatom 90:74, u okviru ABA lige.

during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Crvena Zvezda mts Belgrade at Stark Arena on December 08, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Brze ruke Pantera već u prvo napadu Crvene zvezde, ukrao je loptu i položio je u tranziciji. Odgovor na drugoj strani usledio je u vidu Bentila, koji je pogodio uz faul. Izašli su ‘crno-beli’ vidno agresivni u odbrani, što je ‘gostima’ otežalo bolju kreaciju na samom startu meča. Ni Partizan nije blistao na drugoj strani terena, ali je Lesor uspeo da pokupi dva ofanzivna skoka i sve to pretoči u samopouzdanje svojim saigračima, da bi potom i sam počeo da realizuje.

during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Crvena Zvezda mts Belgrade at Stark Arena on December 08, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Potpuno su se igrači Crvene zvezde ‘izgubili’ u prvih pet minuta.. Strahovitu atmosferu napravili su Grobari i nema sumnje da je to u mnogome uticalo na tim Duška Ivanovića koji žargonski rečeno – ‘nije znao gde bije’. Nakon šest minuta igre na semaforu je bilo 16:4.. Crvena zvezda se blamirala u napadu, dok su izabranici Željka Obradovića delovali kao prava NBA ekipa. U napadu su pogađali sa svih pozicija, dok su u odbrani delovali kao prava elitna defanzivna ekipa.

Partizan – Crvena Zvezda, Evroliga, 8.12.2022. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Čak i u momentima kada je Zvezda uspevala da odbrani svoj obruč, monstruozni Lesor bi doslovno igrao sam protiv rivala u reketu, hvatao ofanzivne skokove kao protiv male dece i sve to realizovao ispod obruča. Daleko najgori u redovima Crvene zvezde bio je Nemanja Nedović tokom prve deonice, čak tri potpuno otvorena šuta za tri poena, uspeo je da promaši i tako svoju ekipu baci još dublje u ambis. Nakon prve deonice rezultat na semaforu je bio 20:11.

during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Crvena Zvezda mts Belgrade at Stark Arena on December 08, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Na startu druge četvrtine, Partizan je vidno malo usporio u defanzivi, što je i očekivano, jer teško da bi imali snage za svih 40 minuta. Napadi su bili malo smisleniji na obe strane, ali je i dalje maljkalo pogođenih šuteva. Partizan je živeo od ofanzivnih skokova, pre svih Lesora, ali ni ostali nisu zaostajali. Zanimljivo je bilo videti da nakon 13 minuta igre i dalje nije bilo poena Vildoze, ali je argentinski plejmejker uspevao da razigrava saigrače. Sve što je Nedović propustio da iskoristi tokom prvih 10 minuta, počeo je da radi na startu druge četvrtine, pa je svoju ekipu doveo na svega tri poena zaostatka, što je Žoca navelo da traži tajm-aut.

Partizan – Crvena Zvezda, Evroliga, 8.12.2022. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Prvu trojku za Zvezdu postigao je Petršev sredionom druge deonice, čime su došli do izjednačenja, da bi odličnom odbranom i realizacijom Martina, uspeli da dođu i do prenosti nekoliko sekundi kasnije. Uprkos nekim greškama, dosta dobru energiju u napad Partizana uneo je mladi plejmejker Jam Madar, nekim izuzetno pametnim i iskusnim rešenjima.

Igrao se koš za koš u jednim momentima. Kako jedni, tako i drugi pronalazili su sjajna rešenja za realizaciju. Druga četvrtina u potpunosti je pripala Crvenoj zvezdi, vratila se iz rezultatskom deficita Nakon 20 minuta igre, rezultat je bio – 40:33.

Partizan – Crvena Zvezda, Evroliga, 8.12.2022. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Poenima na samom startu drugog dela susreta, Panter je postao prvi dvocifren sa 11 poena. Kao i na startu utakmice, tako i na startu drugog poluvremena, Partizan je agresivnom odbranom osujetio napade Crvena zvezde. Upravo takva odbrana donela je izabranicima Željka Obradovića mirnije napade i odličnu realizaciju. Ponovo je ekipu ‘crno-belih’ u napadu vukao mladi Madar, koji je bio raspoložen u fazi realizacije, pa je tako on postao drugi dvocifreni na ovom susretu. Nakon amaterske greške Stefana Markovića, Madar je novim poenima doneo poravnanje svom timu.

Prednost Partizanu sa linije penala vratio je Lesor. Utakmica je konstantno bila u egalu sa par poena prednosti na jednoj ili drugoj strani. Flouterom krajem treće deonice, Nedović je sa 11 poena postao prvi dvocifreni u redovima Crvene zvezde. Nekoliko izuzetno lepih poteza režirao je upravo Nedović u trećem periodu. Nakon treće deonice, ‘crveno-beli’ su zadržali svega dva poena prednosti, 52:54, pa se u poslednju četvrtinu ušlo sa minimalnom prednošću gostiju i vrućim glavama na obe strane.

Partizan – Crvena Zvezda, Evroliga, 8.12.2022. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Počela je poslednja deonica eksplozivno na obe strane. Trojka Egzuma za Partizan i sjajno zakucavanje za Petruševa na drugoj strani, za pravi spektakl na terenu. Mladi Tristan Vukčević iako je loše otvorio meč, pokazao je deo svog raskošnog talenta i prelepo proigrao Lesora, da bi nakon toga pokupio ofanzivni skok i uposlio Papapetrua, koji je pogodio za tri poena. Nedugo zatim Trifunović je pogodio i za dva poena.

Partizan – Crvena Zvezda, Evroliga, 8.12.2022. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Crvena zvezda delovala je anemično u napadu. Prosto protiv ovakvog Partizana ne možete da živite sa tako lošim šutem za tri poena, kao ni sa ne baš najboljom realizacijom penala. Istina, igrao se egal duel, ali su ‘crveno-beli’ na šutu zaista kriminalno izgledali. Nije puno bolji bio ni Partizan, ali su oni uhvatili kakav-takav ritam. Deluje kao da je sredinom poslednje deonice igračima Crvene zvezde malo ‘ušla voda u uši’, pa su pravili amaterske greške u fazi napada, dok je odbrana još bila dobra. Glavni krivac za dobru odbranu Partizana bio je večeras neverovatni Lesor.

Nastavio je niz sjajnih poteza mladi Vukčević. Udario je blokadu Vildozi na šutu za tri poena, da bi na drugoj strani Panter pogodio šut i odveo svoj tim na +6. Na dva minuta do kraja meča, izuzetno bitnu trojku pogađa Vildoza, i vraća Zvezdu na samo poen zaostatka. Sjajno se na kraju napada snašao Papapetru i uz zvuk sirene pogodio za dva poena sa poludistance. Trojku za izjednačenje gostima novim pogotkom za tri poena doneo Vildoza.

Promašio je Panter dva otvorena šuta za tri poena, da bi Nedović na drugoj strani pogodio prvu trojku na utakmici na samo dve sekunde do kraja! Usledili su tajm-auti prvo Željka Obradovića, a zatim i Duška Ivanovića, ceo derbi, stao je u te dve sekunde.

Partizan – Crvena Zvezda, Evroliga, 8.12.2022. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Partizan – Crvena zvezda 73:76

KKP: Panter 15p, Madar 14p, Papapetru 13p, Lesor 11p

CZV: Nedović 20p, Vildoza 14p, Petrušev 10p

21
8

2 Komentara

  1. Hahaha… E cuj igrači partizana izgledali ko NBA a Zvezdini nisu znali gdje su. Kako sraman izvještaj sramnog novinara koga je trojka Nedovića toliko pogodila da je morao da mijenja vec pripremljen naslova tipa rapsodija partizana i lesora hahaahahhaah

    3
    2
    Odgovori
  2. Voleo bih da mi Zoc obyasni KO JE NAMA PRVI PLEY, mADAR iLi eGZUM..??!!!…PO MOM SKROMNOM MISLJENJU-NIJEDAN, obojica su za DRUGOG PLEYA, sa mADAROM, klincem od 20-tak godina ti Zoc mislis da ‘igras EL’..??!!!
    Zasto NEMAMO DRUGOG CENTRA, kao zamenu odlicnom Lesoru…?!!! bRODJIJANSKOG (ili se tako nekako preziva) uopste ne smatram kosarkasem i nije mi jasno KO GA JE DOVEO…?!!!…zVEZDAS sAVIC…??!!! Eeee moy Zoc, sa JEDNIM CENTROM i BEZ PRVOG PLEYA KKP NEMA STA DA TRAZI U EL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    PS..objavite mi kom.

    6
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter