0
Katar 2022

FOTO: STARSPORT

SELEKTOR BRAZILA: ‘Rikardo Gomes je skautirao Srbiju, a sada i Hrvatsku! Spremni smo za njih!’

Objavljeno: 08.12.22 u 22:07

Fudbalski svet nestrpljivo očekuje završnicu Mundijala!

Prvi četvrtfinalni susret na Svetskom prvenstvu u Kataru zakazan je za petak, u terminu od 16 časova. Sudija Oliver će izvesti na teren selekcije Hrvatske i Brazila. Uoči utakmice oglasio se selektor popularnih ‘Karioka’, Tite.

– Naš saradnik Rikardo Gomes nam donosi bitne informacije. On je skautirao Srbiju, a sada je i Hrvatsku. Objasnio nam je do detalja Hrvate. Imaju igrače preko 30 godina, iskusne na velikim turnirima. Poseduju veliki individualni kvalitet, ali i tehnički ekipni kvalitet. Imaju tehnički jako dobre veziste. Bitno je njihovo markiranje. Znamo njihov modus operandi. Ipak, moj fokus je na brazilskom timu. Spremni smo za njih. Dizaćemo i spuštati intenzitet tokom meča i želimo da što pre postižemo golove. Mi moramo da ponovimo naše standarde, pa ko bude bolji neka prođe dalje – istakao je iskusni stručnjak, koji se potom osvrnuo na karakterističnu proslavu pogodaka njegovih igrača:

– Ovo nije moj tim već brazilski. Žao mi je što ljudi ne poznaju brazilsku kulturu i istoriju. To ostavljam sa strane i fokusiram se na svoj posao. Znate moju istoriju i moj rad i znate koliko sam diskretan i koliko poštujem rivale. Odnos koji imam sa mlađom generacijom je sjajan. Imam 61 godinu neki od njih po 21 i mogu mi biti unuci. Nastavićemo da plešemo. Kada slikate sliku, cela slika su sportisti. Mi samo doprinosimo iz pozadine da se ta slika naslika. Igrači su glavni i njima pripada slava – poručio je Tite, koji bez obzira na rezultat, napušta selektorsku funkciju po završetku aktuelnog Mundijala.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter