0
Katar 2022

FOTO: Twitter/@HNS_CFF

DALIĆ SVOJIMA PRED BRAZIL PUŠTAO SRBIJU: „Odlično ste parirali sat vremena, onda je došla nervoza…“

Objavljeno: 08.12.22 u 14:45

Da li mogu do senzacije?

Reprezentacije Hrvatske i Brazila sutra od 16 časova igraju prvi duel četvrtfinala ovogodišnjeg Mundijala.

Hrvati kao aktuelni viceprvaci sveta ulaze sa samopouzdanjem u ovu utakmicu, ali svesni su koliko je težak zadatak pred njima.

Ovo će biti najzahtevnija utakmica za nas, kao finale u Moskvi. Izazov veliki. Ovo je zaista utakmica na nivou finala, ali rano nam je došla. To je tako… Bolje bi bilo da se sastajemo u finalu, ali nemamo mi mnogo toga da izgubimo. – iskreno je započeo konferenciju selektor Hrvatske, Zlatko Dalić.

FOTO: Twitter/@HNS_CFF

Otkrio je i šta je moglo da se nauči iz okršaja Srbije i Brazila sa starta šampionata.

Gledali smo tu utakmicu i onda smo ponovo gledali snimak. Srbija je sjajno paririala sat vremena. Dobro je bila postavljena i borila se, ali su onda upali u zamku gde su počeli da budu nervozni. Ušli su u nervozu kad su došle neke situacije koje Srbiji nisu išle u korist. Dok Brazil nije dao gol, situacija je bila ravnopravna. Nakon prvog gola, Srbija nije više mogla da prati taj ritam i tu je pala. A to je baš ono što mi ne smemo da napravimo i što ne sme da nam se desi. Ne smemo da dozvolimo nervozu i borbu protiv samog sebe. – rekao je on.

Šta tačno znači „ne dozvoliti nervozu i borbu protiv samog sebe„?

Moramo da budemo disciplinovani i svaki put da se vratimo u našu formaciju i naš blok. Moramo da čekamo i da bolje čuvamo loptu kad se otvaramo. Baš smo gledali način na koji se Srbija organizovala i to je izgledalo dobro dok nije primila gol. – zaključio je Dalić.

NAJNOVIJE IZ KATARA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter