1
Katar 2022

FOTO: FIFA

HRVATSKA NAKON PENALA PROŠLA U ČETVRTINALE: Japanci ispustili prednost i završili učešće na Mundijalu! (VIDEO)

Objavljeno: 05.12.22 u 18:43

Nastavljaju tradiciju iz Rusije.

Utakmica između Hrvatske i Japana bila je prva koja je otišla u produžetke na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Kataru, Kada ni nakon 120 minita igre, nismo imali pobednika, pristupilo se izvođenju penala, u kojima je sigurnija bila selekcija Hrvatske sa 3:1 u penal seriji.

Rezultat nakon 120 minuta bio je 1:1, a svi golovi postignuti su u prvih 90 minuta igre.

PENALI:

JAPAN: Minamino promašaj, Mitoma promašaj, Asano pogodak, Jošida promašaj (1)

HRVATSKA: Vlašić pogodak, Brozović pogodak, Livaja promašaj, Pašalić pogodak (3)

Slobodno možemo zaključiti da je pobedu i plasman u četvrtinale Hrvatskoj doneo sjajni golman Livaković, koga su Japanci savladali samo jednom.

PRVO POLUVREME:

Nakon prvih 45 minuta, rezultat je bio 1:0 u korist selekcije Japana. Pogodak je postigao Maeda u 44. minutu nakon centaršuta sa desne strane i odbijene lopte.

Prvi je zapretio Japan, već u 3. minutu, ali je nakon kornera Taniguči šutirao glavom pored gola.

Već nakon 5 minuta, Hrvatska umalo da dođe do vođstva. Posle greške golmana Japana, Perišić je imao sjajnu šansu, šutirao je, ali je Gonda bio siguran. Loptu je potom u petercu imao Petković, koji je bio okrenut leđima, pa je njegov udarac završio u rukama golmana Japana.

Nova velika šansa za Hrvate, viđena je u 28. minutu. Gvardiol je dobro prosledio loptu do Petkovića, koji ipak nije uspeo da je prosledi do Kramarića.

Japan u 41. minutu dolazi do dobre prilike. Kamada je uspeo da prevari odbranu Hrvatske, došao je u dobru poziciju, ali je njegov šut otišao iznad gola.

Do vođstva, fudbaleri Japana dolaze u 44. minutu. Maeda je naleteo na loptu u šesnaestercu Hrvatske, a niskim udarcem po sredini gola, uspeo je da savlada golmana Livakovića. Nakon VAR provere, zaključeno je da ofsajda nije bilo i Japanci su mogli da slave.

Hrvatska je u prvih 45 minuta imala nekoliko šansi, pa sigurno ima za čim da žali.

DRUGO POLUVREME:

Hrvatska stiže do izjednačenja u 56. minutu i to preko Ivana Perišića. Nakon centaršuta Dejana Lovrena, Perišić je zatresao mrežu Japana sa nešto više od 10 metara. Bio je to fantastičan udarac glavom i definitivno jedan od najlepših golova na ovom prvenstvu.

Japanci su brzo uzvratili, jer su nakon 2 mintua imali šansu da ponovo povedu. Ipak, šut Enda, odbranio je Dominik Livaković, vrhovima prstiju.

Nakon 10 minuta, Hrvatska je imala dva šuta. Prvo je Modrić sa oko 20 metara probao, ali je Gonda odbranio i posla loptu u korner. Potom, u šansi se našao Kramarić, lopta se odbila do Budmira, koji je pokušao glavom, dok je lopta otišla pored gola.

Hrvatska se tu nije zaustavila, a u 77. minutu da postigne drugi gol, mogao je Ivan Perišić. On je sa nešto više od 20 metara od gola protivnika snažno šutirao, dok je Tomijasu zakačio loptu za novi korner Hrvatske.

Pri kraju prvih 90 minuta igre, obe selekcije su oprezno pokušavale da stovre šansu i pobede, ali je rezultat ipak ostao 1:1 i gledaćemo produžetke.

PRODUŽECI:

U prvom produžetku, zaista nismo videli ništa specijalno. Obe selekcije igrale su oprezno, što je i razumljivo, pa su bile svesne da očekuju jedanaesterce.

Zanimljivo je pomenuti izlazak Luke Modrića iz igre, a priliku umesto njega dobio je Vlašić.

Blagu inicijativu ipak, imao je Japan, koji je u 105. minutu imao određenu šansu. Mitova je šutirao, ali je to bio lak posao za Livakovića.

Japanci su na startu drugog produžetka preneli igru na protivničku polovinu, ali su Hrvati bili sigurni u odbrani. U poslednjim minutima utakmice, vodila se velika borba između ove dve selekcije, ali nijedna nije želela da preterano rizikuje i tako ugrozi svoj gol iz eventualnog kontranapada.

VESTI O MUNDIJALU:

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter