0
Katar 2022

FOTO: STARSPORT

ZLATKO DALIĆ: ‘Ovo nije poslednje veliko takmičenje za Modrića! Mi smo mala zemlja, ali imamo velike snove’

Objavljeno: 04.12.22 u 16:20

Neugodan rival očečuje aktuelne vicešampione planete!

Odnos stanja na tabeli E i F grupe na Mundijalu spojio je reprezentacije Japana i Hrvatske u osmini finala prestižnog takmičenja. Susret na ‘Al Džanoub‘ stadionu zakazan je za ponedeljak, u terminu od 16 časova. Zadatak da deli pravdu na ovom duelu dobio je američki arbitar, Elfat.

Uoči utakmice od velikog značaja novinarima se obratio selektor Hrvatske, Zlatko Dalić.

– Najvažnije je da respektujemo rivala, koji je pobedio dva svetska šampiona, Nemačku i Španiju, iako su gubili u prvom poluvremenu. Pokazali su karakter i mentalitet. Mi nikoga ne smemo da potcenimo, znamo da će se boriti kao samuraji, ali ni mi nećemo drugačije da se postavimo. Znamo šta nam znaci ova utakmica. Ne smemo nikoga da potcenimo, a teren će da pokaže ko je bolji – kazao je Dalić na konferenciji za novinare, a potom je odgovorio na pitanje o tome da li Hrvatska sada može do titule svetskog šampiona:

– Niko neće da bude srećniji od nas ako bude tako. Prvenstvo je dosta kvalitetno, a Hrvatska već 20 godina pruža sjajne igre. Mala smo zemlja, ali imamo velike snove. Pred nama je prvi stepenik, a kad ga prođemo videćemo šta dalje.

Dalić je istakao da čvrsto veruje da Luka Modrić neće završiti reprezentativnu karijeru po završetku Mundijala u Kataru.

– Šta god da kažem za Luku, premalo je. Neka mu Bog da zdravlja, neka potraje još. Siguran sam da mu ovo nije poslednji nastup u dresu Hrvatske. Luka je kapiten i vođa, neka potraje još – poručio je selektor Hrvatske.

0
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter