0
Evroliga

during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Valencia at Stark Arena on December 01, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

PARTIZAN SE PROBUDIO PRED POLUVREME I POVEO: Skok pravio problem crno-belima, ali je šut proradio!

Objavljeno: 01.12.22 u 21:39

Moraće bolje u nastavku igre.

Nakon 20 minuta igre, košarkaši Partizana vode protiv ekipe Valensije rezultatom 43:37. Crno-beli se najviše muče na skoku, što Valensija sa sjajnom centarskom linijom kontroliše. Ipak, pri kraju drugog perioda, Partizan je uspostavio svoj napadački ritam i došao do vođstva.

Najefikasniji u redovima crno-belih je Lesor sa 11 poena i 8 skokova, dok je Naneli postigao 10 koševa. Na drugoj strani, bolji od ostalih je Riveiro sa 10 poena.

Utakmicu su otvorili gosti, a nakon pogotka Veba, uzvratio je Madar trojkom. Nastavio je izraelski plejmejker sa odličnom igrom i već u uvodnim minutima, zabeležio je 8 poena.

DOBRO POZNATO LICE BODRI CRNO-BELE: Nekadašnjeg trenera Partizana pozdravila čitava hala! (FOTO) 

Na drugoj strani, Valensija je uspela da ostvari dominaciju na ofanzivnom skoku, što je bio glavni segment igre gostiju. Nekoliko puta su gosti imali taj „drugi“ napad, što im je donelo rezultatsku prednost.

Pri kraju prvog perioda, trojku je postigao Džejms Naneli, a nakon uspešne odbrane, Egzum je promašio trojku za vođstvo, pa je nakon prvih 10 minuta bilo 21:21.

Drugu četvrtinu, dobro je započeo Lesor, koji je dobijene lopte pod košem, pretvorio u poene. nakon treće lične Egzuma, organizaciju napada preuzeli su Anđušić i Panter.

during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Valencia at Stark Arena on December 01, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Potom je usledio nešto lošiji period igre za crno-bele. Nekoliko iznuđenih rešenja u napadu, dovelo je Valensiju do 27:31. Nakon tajmauta, iz koraka je pogodio Anđušić za 2, a u sledećem napadu, Papapetru nije bio precizan iza linije 6.75 metara.

Priliku je dobio i Tristan Vukčević, koji je na terenu proveo tri i po minuta, ali je uspeo da upiše samo izgubljenu loptu. Nakon nekog vremena, poene Partizanu doneo je Lesor sa linije slobodnih bacanja za 31:34, a nakon primljenog koša na drugoj strani, Panter je pogodio trojku za 34:36.

Papapetru je krenuo u kontru, košarkaš Valensije ga je očigledno zaustavio bez namere da ide na loptu, ali je ukrajinski sudija Rižik, odlučio da je u pitanju običan faul. Potom je Kevin Panter dobio tehničku grešku, a atmosfera u Areni je eksplodirala.

Nakon toga, Partizan se probudio igrački i nakon trojke Pantera, slobodnih bacanja Lesora i duge dvojke Nanelija, rezultat je bio 43:37. Valensija nije iskoristila poslednji napad u prvom poluvremenu, pa je tako ovaj rezultat ostao nakon 20 minuta igre.

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter