0
Katar 2022

FOTO: Belgian Red Devils @BelRedDevils/ Twitter

MAROKO ‘GAZI’ KA PRVOM MESTU: Hrvati čuvaju bod, Belgija izgleda potpuno nezainteresovano! (VIDEO)

Objavljeno: 01.12.22 u 16:50

Kraj prvog poluvremena na obe utakmice!

Iz dana u dan saznajemo sve više imena učesnika osmine finala Svetskog prvenstva. U Kataru se od 16 časova vodi velika bitka na dva stadiona u okviru grupe F. Na terenu velelepne građavine ‘Ahmad bin Ali‘ svoje sudbine na Mundijalu direktno rešavaju selekcije Hrvatske i Belgije, dok na stadionu ‘Al Tamama‘ snage odmeravaju nacionalni timovi Maroka i Kanade.

Po svemu sudeći nakon 45 minuta igre u odlučujućim mečevima ove grupe, jedan od dva velika favorita završiće takmičenje mnogo ranije od očekivanog.

Maroko je prava seznacija ovog Mundijala! Posle remija sa aktuelnim vicešampionom planete (Hrvatska) i trijumfa nad favorizovanom Belgijom predvođenom imenima poput Kevina De Brujnea, Edena Azara i Romelua Lukakua, Marokanci rutinski ‘gaze’ ka liderskoj poziciji u grupi, s obzirom da na poluvremenu vode sa 2:1 protiv Kanade.

Zahvaljujući očajnoj intervenciji kapitena Crvene zvezde, Milana Borjana, Maroko je poveo u 4. minutu susreta. Hakim Ziješ je šutirao direktno u ruke Borjana, ali golman Kanade je kiksnuo, propustio loptu, a ona je ušla u njegovu mrežu.

Kanađani su se borili za počasni bod ili sva tri, ali ovaj duel za njih nema rezultatski značaj. Maroko je sve više pritiskao zadnju liniju protivnika, a prednost je duplirana već u 23. minutu. Ašraf Hakimi je proigrao Jusufa En Nesirija, a ovaj je u svom stilu sa ivice kaznenog prostora postigao prvi gol na Mundijalu u Kataru.

Marokanci nisu imali sreće u 40. minutu, kada je lopta nesrećno pogodila Najefa Aguerda koji je zatresao sopstvenu mrežu. Prilikom udarca Kanađanina lopta se odbila od Marokanca i završila u golu afričke ekipe.

Daleko atraktivnija igra očekivala se na ‘Ahmad bin Ali‘ stadionu, ali nismo mnogo videli od Hrvata i Belgijanaca kada je prvo poluvreme u pitanju (0:0). Posed lopte je bio gotovo izjednačen kada su procenti u pitanju, a akcije prilično trome na obe strane terena. Inertne kretnje reprezentativaca Belgije nisu im omogućile priliku da ozbiljnije ugroze Hrvatsku. Aktuelni vicešampion sveta je bio za nijansu direktniji, ali za čitavih 45 minuta nadmetanja nije stvorio ozbiljniju priliku za postizanje gola.

Najveće uzbuđenje viđeno je 15. minutu susreta kada je sudija Entoni Tejlor rukom pokazao na belu tačku. Janik Karasko je bio u kontaktu sa jednim protivničkim igračem koji je pao nakon duela u kaznenom prostoru. Prekršaju je prethodio slobodan udarac koji je izveo Modrić, pa je nakon reakcije arbitara iz VAR sobe Tejlor dobio informaciju o potencijalnom ofsjadu. Engleski arbitar je pregledao usporeni snimak i utvrdio da neće biti ništa od jedanaesterca.

Karasko je u nekoliko navrata uspevao da dođe u solidnu poziciju za udarac, ali svaki put bi napravio pogrešan izbor o narednom potezu.

Solidnu priliku imali su Belgijanci u 42. minutu. Strpljivo je tekla akcija na sredini terena, a lopta je potom prebačena na desni bok. Dobar centaršut po zemlji nije iskoristio Mertens, koji je istu gotovo celu promašio sa oko pet metara udaljenosti od gola. Do kraja poluvremena nije bilo promene rezultata.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter