0
Katar 2022

FOTO: Twitter/@FIFAWorldCup

BORBA NEMAČKE ZA GOLI ŽIVOT: Poslastica između Hrvatske i Belgije!

Objavljeno: 01.12.22 u 08:52

Biće zanimljivo i večeras!

Mundijal u Kataru sinoć nam je ponudio najveći stepen neizvesnosti do sada. Noćas će biti još dramatičnije.

Dueli grupe F igraju se danas u terminu od 16 časova. Otpisana Kanada protiv Maroka i evropski derbi HrvatskaBelgija.

Kanada – Maroko

Kanađani su porazom od Hrvatske (4:1) izgubili svaku šansu da se nađu u osmini finala Svetskog prvenstva. Ipak, jasno je da im je itekako stalo da upišu barem bod na ovom Mundijalu.

Zbog toga, sigurno je da Maroku neće biti nimalo lako. Afrička selekcija se odlično za sada pokazala, nakon startnog remija sa Hrvatima (0:0) u prošlom kolu savladali su Belgijance sa 2:0. Pobeda i remi ih sigurno vode dalje, dok bi u slučaju poraza morali da gledaju šta radi Belgija.

Hrvatska – Belgija

Kada se na Mundijal dođe sa epitetom svetskog vicešampiona očekivanja su samim tim velika. Tako i za Hrvatsku. Podbacili su u prvom meču grupe protiv Maroka, bili potpuno anemični, bez ikakve prilike. Međutim, u duelu sa Kanadom su pokazali da su veoma ozbiljni i spremni došli na ovo Svetsko prvenstvo. Pobeda ih vodi dalje i to verovatno sa prvog mesta. Remi bi im omogućio nokaut fazu, dok bi u slučaju poraza morali da zavise od drugih rezultata.

Sa druge strane, Belgiju muče unutrašnji problemi po svemu sudeći. Izjave nekih fudbalera, pre svih Kevina de Brujnea, koji je rekao da su on i njegovi saigrači prestari da bi osvojili Svetsko prvenstvo, zaista izgledaju zabrinjavajuće. Određenu vrstu protesta nakon toga imao je Jan Vertongen koji je nakon poraza od Maroka rekao: „Prestari smo da napadamo, zar ne!?„… Belgiji je pobeda neophodna. Remijem bi se vrlo verovatno oprostili s obzirom da Maroko ima gol-razliku +2, a oni -1. Poraz je i definitivna eliminacija.


Standings provided by Sofascore

Termin od 20 časova rezervisan je za grupu E.

Kostarika – Nemačka

Kostarika nakon uvodnog debakla od Španije (7:0) i onda šokantne pobede nad Japanom (1:0), traži nokaut fazu Svetskog prvenstva. Kostarikancima nikako ne ide na ruku gol razlika, ali ukoliko bi savladali Nemačku išli bi upravo oni dalje. U slučaju poraza Japanaca od Španije, a da Kostarika upiše remi, ponovo bi išli dalje. Poraz bi ih eliminisao.

Nemcima je ovo borba za život – biti ili ne biti. Moraju pobediti i nadati se da će Španci odraditi posao za njih, odnosno da će slaviti protiv Japanaca. U slučaju bilo kojeg drugačijeg ishoda, dakle remi ili poraz, Panceri će biti otpisani.

Španija – Japan

Španci su bili na pragu osmine, ali je slavlje zaustavila Nemačka, odnosno Filkrug. Ipak, grupu posmatraju sa čela grupe i jasno je da ih i pobeda i remi vode dalje. Postoji velika šansa da bi i sa porazom (ukoliko bi se poklopio rezultat na drugom meču) obezbedili prolaz.


Standings provided by Sofascore

NAJNOVIJE IZ KATARA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter