0
Evroliga

Mathias Lessort (L) and Alen Smailagic EuroCup-Partizan v Hamburg Towers Beograd, 18.01.2022. foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

OBRADOVIĆ OTKRIO VELIKE PROBLEME CRNO-BELIH: Lesor i Smailagić ne treniraju, pod znakom pitanja za Valensiju!

Objavljeno: 30.11.22 u 18:52

Bio bi to veliki hendikep.

Tokom cele sezone Partizan muku muči sa visokim igračima. Uglavnom je to pozicija centra.

Prvo se Smailagić povredio na pripremama pa ga nije bilo na početku sezone, zatim je Koprivica doživeo težu povredu.

Potom se Smailagić vratio, ali je na utakmici protiv Barselone doživeo novu povredu, a momak koji je za sve to vreme držao centarsku liniju Partizana na svojim leđima, Matijas Lesor, povredio se u međuvremenu.

Željko Obradović, trener Partizana, otkrio je da juče ni jedan ni drugi nisu trenirali.

Obojica nisu mogli da treniraju u utorak uveče, a veliko je pitanje da li će moći večeras a samim tim je upitno i da li i koliko će moći da igraju protiv Valensije. – započeo je iskusni stručnjak.

Pohvalio je i jednog i drugog što su „stisli zube“ i odigrali koji minut u derbiju protiv Crvene zvezde.

Pohvalno je što su i Matijas i Alen hteli da pomognu ekipi, praktično na sopstvenu odgovornost. Sada je priprema znatno drugačija zbog smanjenog broja igrača u reketu. Moraćemo da pomeramo neke spoljne kako bismo imali dovoljno snage u reketu. – objasnio je trener Partizana.

Head coach Zeljko Obradovic during the 2022/2023 Aba League match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Partizan Mozzart Bet at Aleksandar Nikolic Hall on November 28, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Poslednja tri meča, crno-beli igrali su na strani i sva tri puta su poraženi. Doduše svaki meč je bio na „vrućem“ gostovanju. Prvo dva u Evroligi, Barselona i Real Madrid, a potom i u AdmiralBet ABA ligi, duel sa Crvenom zvezdom.

Govorim mocima da moramo da sklonimo to iz glave da li igramo na našem parketu ili na strani, iako je evidentno da imamo veliki vetar u leđa od naših navijača. – zaključio je Željko Obradović.

Matijas Lesor ima problema sa laktom, dok je Smailagić vrlo neugodno povredio prst na utakmici protiv Barselone.

Duel Partizana i Valensije u okviru 11. runde Evrolige igra se sutra od 20 časova i 45 minuta u beogradskoj Areni.

NAJNOVIJE VESTI IZ EVROLIGE:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter