0
Katar 2022

FOTO: Socceroos

DEGENEK IZ KATARA EKSKLUZIVNO ZA HOTSPORT: ‘Od duela sa Švajcarskom očekujem da ih kolicima vade sa terena, da izginu!’

Objavljeno: 29.11.22 u 15:22

Iskusni štoper mogao bi sa svojom reprezentacijom da se plasira u narednu rundu Svetskog prvenstva, što bi bio veliki uspeh za Australiju!

U toku je Svetsko prvenstvo u Kataru, a reprezentacije Australije nalazi se u grupi sa Francuskom, Danskom i Tunisom. Iako ne baš laka grupa, ‘Kenguri’ uspevaju da žive svoje snove i uoči zadnjeg kola imaju realne šanse da se nađu u prilici da prođu dalje. Jedan od lidera svlačionice svakako je Miloš Degenek, nekadašnji štoper Crvene zvezde. Njegov motivacioni govor možete pogledati – OVDE!.

FOTO: Socceroos

Postao je viralan tvoj govor koji si održao saigračima iz reprezentacije Australije.. Da li je inače praksa da ih ti motivišeš ili je to bio momenat inspiracije?

MD: ‘Ma nije praksa da ih ja motivišem, to je bio trenutak koji su snimali. Ja sam takav od rođenja, vođa, lider – prvi ja idem, pa svi prate! Ako treba prvi ginem! Mislim da se to rodi čovek tako sa tim kvalitetima, to sam sigurno ja pokupio od svog oca kao najbolji kvalitet – da budem glas i vođa čopora.’

FOTO: Socceroos

Nalazite se u izuzetno teškoj grupi, ali sa zaista povoljnom pozicijom uoči zadnjeg kola. Duel protiv Danske, vama je i remi dovoljan.. Kako si zadovoljan nastupom protiv Francuske i Tunisa?

MD: ‘Pa vidi Francuzi, najbolja ekipa na planeti. Očekivano je bilo da će nam biti teško ali smo ipak dali gol. Primili smo lako golove mislim. Protiv Tunisa uspeh za knjige što se tiče nas i naše reprezentacije, ali je sada sve na nama i u našim rukama da prođemo grupu i pišemo više istorije.’

Australija godinama igra kvalitetno na velikim takmičenjima.. Koji je ključ ‘Kengura’ i da li misliš da je vaša generacija spremna za iskorak?

MD: ‘Pa spremni smo za iskorak, ne zato što sam ja deo ekipe nego zato što godinama smo tu i na velikim takmičenjima, remetimo svima planove. Vreme je da mi ostvarujemo naše planove i želje.’

FOTO: Socceroos

U Kataru se nalazi i Srbija, nesumnjivo da ih pratiš.. Kako ti se čine igre Srbije i koji je tvoj komentar na ‘kiks’ protiv Kameruna?

MD: ‘Pa gledam Srbiju.. Mislim da je Srbija dobra ekipa, mislim da sreće nisu imali juče i da je malo falilo nekog iskustva da kada vodiš, da je privedu kraju i čuvaju svoj gol. Verujem i želim prolaz reprezentaciji.’

Prošli duel Srbije i Švajcarske podigao je puno prašine.. Kakva su tvoja očekivanja od tog meča, nesumnjivo da privlači mnogo pažnje?

MD: ‘Privlači pažnju jer je uloga da se prođe grupa i to je jedino što svi žele i to je jedina motivacija igrača verujem, i ništa drugo. Očekivanja.. Da izađu na teren, izginu i ako treba da ih kolicima vade sa terena, jer su izginuli na njemu, ali će znati da na kraju kada se pogledaju u ogledalo dali su sve od sebe.’

11
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter