0
AdmiralBet ABA Liga

from left Dante Exum Zach LeDay Ioannis Papapetrou Mathias Lessort during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Zalgiris Kaunas at Stark Arena on October 28, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

EGZUM OTVORIO DUŠU: ‘NBA? Pa šta je uzbudljivije od igranja za Partizan u Evroligi!’

Objavljeno: 28.11.22 u 20:13

Brzo se zaljubio u atmosferu na utakmicama ‘crno-belih’.

Dante Egzum je ovog leta dres Barselone zamenio ‘crno-belim’ iz Humske ulice. Australijski kombo-bek u Partizanu igra veoma dobro od starta sezone, a u razgovoru za BasketNews, otkrio je zašto je izabrao baš Partizan, na čijoj klupi sedi Željko Obradović.

from left Dante Exum, James Nunnally, Zach LeDay, Mathias Lessort, Kevin Punter and Head coach Zeljko Obradovic during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Maccabi Playtica Tel Aviv at Stark Arena on November 18, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

‘Tokom NBA karijere nisam imao sreće sa povredama. Zbog toga sam želeo da počnem sa nastupima u Evroligi. Meni je bitno da stičem iskustvo. Šta je uzbudljivije od toga da igrate za Partizan u Evroligi?! NBA će uvek biti opcija, ali osećam da sam u ovom trenutku u fazi života u kojoj želim da doprinosim timu. Ako dobijem priliku, vratiću se u NBA. Ako to ne bude slučaj, biću srećan da ostanem u Evropi.’ – reči su beka Partizana, koji potom dodaje:

FOTO: STARSPORT

‘Imamo neke sjajne igrače i fantastične poentere. Igramo mnogo akcija, svi su koncentrisani. Odbrana nam dobija utakmice. Trener Obradović želi da razmišljamo tokom utakmice. Mnogo skautiramo protivnike, pripremamo se i kada on nešto kaže 1.000 puta, a vi pogrešite, onda pita ‘Zašto?’ Voli da viče, to je tačno, baš kao i moj bivši trener Jasikevičijus, ali to vikanje ima svoj smisao. Ono što oni govore je zaista bitno.’ – zaključio je Dante Egzum.

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter