1
Katar 2022

FOTO: Twitter/@FIFAWorldCup

KRAMARIĆ POSLAO KANADU KUĆI: Hrvati pokazali da su ozbiljna ekipa! (VIDEO)

Objavljeno: 27.11.22 u 18:56

Možda i najbolja utakmica prvenstva do sada!

Utakmicom između Hrvatske i Kanade na ‘Kalifa Internacional‘ stadionu kompletirano je drugo kolo Grupe F na Svetskom prvenstvu u Kataru. Reprezentacija Hrvatske slavila je sa 4:1.

Prvi međusobni duel ove dve selekcije počeo je tačno u 17 časova, u Dohi, a glavni arbitar susreta je Matonte Kabrera iz Urugvaja. Posle 45 minuta igre rezultat je 2:1 za Hrvate.

Prethodno je od 14 časova odigran drugi meč ove grupe. Viđena je senzacija u režiji Maroka, koji je uspeo da iznenadi favorizovanu Belgiju sa 2:0. Hrvatska je pre ovog duela osvojila jedan bod, dok Kanada još uvek čeka na isti, ili iste.

Utakmica je počela na zaista spektakularan način! Kanada je već posle nešto više od 70 sekundi došla do vođstva! Milan Borjan je odlično ispucao loptu, koju je Larin umirio i poslao na desni bok. Bjukenon je sjajno centrirao, a Alfonso Dejvis je glavom šutirao i zatresao mrežu ‘Vatrenih’.

Hrvatska je odmah posle primljenog pogotka preuzela incijativu. Kanada se bazirala na obaveze u defanzivnoj liniji koja je bila izuzetno disciplinovana. Pokazali su da su vrlo neugodni u tranziciji.

Pretili su Hrvati u nekoliko navrata, ali Milan Borjan je bio na visini zadatka u svim situacijama.

Najbolju šansu za aktuelne vicešampione sveta propustio je Marko Livaja u 22. minutu. Napadač splitskog Hajduka je nakon odlične akcije izašao sam ispred Milana Borjana, ali je šutirao pravo u naručje čuvara mreže Crvene zvezde. 

U 27. minutu Hrvatska je uspela da dođe do izjednačenja, ali je pogodak poništen zbog ofsajda. Magija Luke Modrića je došla do izražaja. Vezista Real Madrida je uposlio Livaju, a on je prosledio ka Andreju Kramariću.On se ‘kao od šale’ oslobodio čak tri čuvara i zatresao mrežu Kanade. Gol je odmah poništen nakon brze reakcije linijskog sudije.

Borjan je sačuvao svoj nacionalni tim u 36. minutu. Iz neposredne blizine šutirao je Marko Livaja, ali usledila je spektakularna intervencija Zvezdinog čuvara mreže.

Samo minut kasnije spasa nije bilo! Perišić je kroz noge proturio loptu Džonstonu i proigrao Kramarića, koji je u ovoj situaciji izbegao ofsajd zamku i pogodio za izjednačenje.

Marko Livaja je iz idealne pozicije, sa oko 16 metara udaljenosti, uspeo da savlada Milana Borjana i donese totalni preokret.

Do odlaska na veliku pauzu zapretila je Hrvatska još jednom, u 2. minutu sudijske nadokande vremena. Sreću je sa ivice kaznenog prostora okušao Andrej Kramarić, ali lopta je završila daleko iznad gola Kanade.

Odlično je počelo i drugo poluvreme. Prvi su zapretili Kanađani preko Osorija koji je u igru ušao na početku drugog dela igre. Lepo se namestio i šutirao sa nekih 17 metara, ali lopta je otišla malo pored gola.

U 54. minutu zapretili su i Hrvati. Modrić je ubacio loptu sa strane, Kramarić ostao potpuno sam na 10 metara od gola, ali je Milan Borjan spasao Kanadu.

Odmah u sledećem napadu mogla je do izjednačenja Kanada. Dejvid je šutirao sa 16 metara, ali Livaković je skinuo taj udarac vrhovima prstiju.

I onda trenutak koji je prelomio meč. Igrao se 71. minut, ponovo je Kramarić ostao potpuno sam na nekih desetak metara od gola Borjana i ovaj put nije pogrešio. Vrlo precizno je šutirao, a golman Crvene zvezde je bio nemoćan.

Nisu se Hrvati zaustavljali u tim momentima. Probio je Ivan Perišić po strani u 78. minutu, šutirao oštro, ali je Borjan odbranio. Lopta se odbila do Kovačića koji je dodao do Brozovića, a ovaj je šutirao, međutim, ponovo se isprečio niko drugi nego Milan Borjan.

Veliku grešku je u trećem minutu nadoknade napravio Miler, te su Oršić i Majer izašli sami na Borjana. Fudbaler Dinamo Zagreba je dodao nesebično i praktično poklonio gol Lovru Majeru.

Do kraja nije bilo većih prilika, te je utakmica završena rezultatom 4:1.


Standings provided by Sofascore

NAJNOVIJE IZ KATARA:

1
0

1 Komentara

  1. Bravo za Borjana. Nije ti to Crvena Zvezda i Ling Long super liga, pokazali komšije ko si i gdje ti je mjesto. Ahahaha. Trrrrrt.

    2
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter