8
Katar 2022

FOTO: Twitter/@CanadaSoccerEN

FIFA MORA DA REAGUJE: Hrvati raširli ustaške zastave u Kataru, pa zvižducima pozdravili Milana Borjana! (FOTO)

Objavljeno: 27.11.22 u 17:37

Postavlja se pitanje hoće li zbog svega ovoga FIFA reagovati

Nemile scene su priredili navijači fudbalske reprezentacije Hrvatske već na samom startu meča drugog kola grupne faze Svetskog prvenstva u Kataru.

Oni su prvo sa „zvižducima“ pozdravili čuvara mreže Kanade i Crvene zvezde, Milana Borjana, koji je inače rodom iz Knina, a čija je čitava porodica proterana iz rodnog grada u zločinačkoj akciji Oluja.

VESTI SA MUNDIJALA:

Ispred samo stadiona grupa navijača Hrvatske se slikalo sa zastavom poznate marke traktora „John Deere“, na kojoj piše: „Knin 95 Borjan“.

To ipak nije najgore što su Hrvati uradili večeras protiv zemlje „javorovog lista“. Oni su širom stadiona istakli ustaške zastave, koje bi neveštom oku zaličile na klasičnu zastavu Republike Hrvatske.

Ipak, glavna karakterističnost ovih zabranjenih simbola jeste što prvo gornje levo polje nije crvene već je bele boje, što je simbol NDH. Postavlja se pitanje hoće li FIFA reagovati na ovo, kao na zastavu „Nema predaje“.

5
5

8 Komentara

  1. Nebitno koja boja je prva,govna su govna,obični bolesnici niže klase koji hoće da budu nesto vise nego sto jesu,pa se svima dodvoravaju i uvlače u s….,slave što su pobili nedužnih narod i u koloni i tim se diže,da im nato nije pomogao nebi nista imali

    14
    3
    Odgovori
    • Ovde je svaki komentar suvišan ipak je ovo sport ali ludaci ostaju ludaci to se ne može promeniti,nisam nacionalnosta ali da se ja pitam bas zbog takvih navijača ja bi njih izbacio sa takmičenja

      4
      1
      Odgovori
    • Na zastavi NDH prvo polje je bele boje,dok na ovoj sadasnjoj je prvo polje crvene boje……to je razlika u zastavama……………Naziv ustase nisu oni sami osmislili,vec ukrali kao i mnogo toga u toj njihovoj ideologiji……

      5
      1
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter