0
Katar 2022

FOTO: Twitter/@equipedefrance

MREŽE MIRUJU NA 974 STADIONU: Francuzi napadaju, bez prave završnice, Danci igraju organizovano!

Objavljeno: 26.11.22 u 17:48

Fudbaleri Francuske i Danske će u subotu od 17 časova na stadionu 974, čiji je kapacitet ravno 40.000 sedećih mesta, odmeriti snage i odigrati svoj drugi duel grupne faze. Francuzi su ovaj meč dočekali sa tri boda, na čelu grupe, dok su Danci nakon pobede Australije privremeno pali na treću poziciju.

Rezultat nakon uvodnih 45 minuta jeste kao da se nije ni igralo – 0:0.

U uvodnih par minuta danski fudbaleri su imali više posed u nogama, a Trikolori su pažljivo čekali na svojoj polovini, i pokušavali da anticipiraju pas igru rivala. Lindstrem je u trećem minutu fauliran u opasnoj zoni već u trećem minutu, ali Meleov centaršut je očišćen. Prvi put su se francuski reprezentativci oslobodili pritiska u šestom minutu, kada je Dembele poveo kontranapad, kao na slalomu je bio ofanzivac Barselone, ali je nakon nekoliko kratkih pasova oko kaznenog prostora, izostala prava završnica.

Odmah su na drugoj strani Eriksen i Kornelijus zapretili aktuelnom svetsko šampionu, ali je sve to pratio Ugo Ljoris i otklonio opasnost. Zatim se težište igre, očekivano prenelo na polovinu Danske, a primetno je da su nominalni gosti udvajali krila Trikolora, a najopasnija situacija u uvodnih deset minuta usledila je nakon centaršuta, ali je Žiru pormašio celu loptu. Nepuna tri minuta kasnije, Grizman je ubacio loptu na prvu stativu, sjajan je bio Varan na skoku, ali su defanzivci prvaka Evrope iz 1992. blokriali taj udarac.

Potom je ritam donekle opao, ponovo je Danska preuzela posed, ali su francuski igrači preuzeli loptu, Grizman je izbacio Mbapea u kontru, a Kilijan je srušen sa leđa, ipak Kristensen nije bio poslednji igrač odbrane, iako je sprečio opasnu situaciju, pa je nekadašnji igrač Čelsija samo požuteo u ovoj situaciji, a nakon prekida je usledio centaršut Dembelea, Žiru je ponovo šutirao glavom, ali Šmajhel je sačuvao mrežu.To je bila najbolja šansa u prvom delu prvog dela igre.

Potom, u narednih nekoliko minuta danski igrači su pokušavali da probiju po bokovima, ipak, Ernandez i Pavar su zatvarali sve pokušaje rivala, kako po zemlji, tako i one vazdušne. Ponovo se ubojitost Fracnuske pokazala kada je Mbape probio, poslao centaršut, na drugu stranu, gde je Kunde prihvatio loptu, i odlično šutirao, ali je danski defanzivac otklonio opasnost praktično sa gol linije.

Nakon pola sata igre usledila je potpuna inicijativa koja je započela sjajnim udarcem Grizmana, ali je Kasper bio ponovo na nivou, a potom su Trikolori pokušali da dođu do pozicije za udarac, ali su svi pokušaji izblokiran, ali su Danci potom povukli odličnu kontru, Kornelijus je uputio snažan udarac, koji je prošao tik pored leve stative. Pet minuta pre kraja, Dembele je ponovo probio, poslao povratnu loptu Mbapeu koji je sa 11 metara poslao loptu visoko preko gola.

Do kraja poluvremena nije bilo zapaženijih momenata, jer su obe ekipe svesno oborile ritam da bi otišle bez saostatka na pauzu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter