0
Katar 2022

FOTO: Twitter/@HNS_CFF

DALIĆ ZAGRMEO NA ORGANIZATORE: „Hrvatska zaslužuje poštovanje!“

Objavljeno: 26.11.22 u 15:32

Nije zadovoljan terminom.

Trener reprezentacije Hrvatske, Zlatko Dalić, nije zadovoljan terminom u kojem je igrala njegova ekipa u duelu protiv Maroka.

Naime, Hrvati su remizirali sa Marokom, 0:0, u prvom meču na Mundijalu za njih, a duel se igrao od 11 časova po srednjeevropskom vremenu, što je 13 časova po katarskom vremenu.

Sledeća utakmica je protiv Kanade, a taj meč će igrati od 17 časova. Osvrnuo se Dalić na taj detalj i rekao da Hrvatska zaslužuje poštovanje.

Hrvatska reprezentacija zaslužuje poštovanje. Mi smo to zaslužili svojim igrama i ponašanjem. Mi smo osvojili dve medalje u 30 godina, što je uselo još jedino Nemačkoj i Francuskoj. Hrvatska reprezentacija mora imati respekt, nisam želeo to da komentarišem, ali da igramo u 13 sati nije respekt niti poštovanje. U tom terminu nije igrao ni Brazil, ni Francuska, ni Engleska, ni Španija. Ne želim da se obazirem na komentare, mi ćemo uvek pokazati respekt prema svima, a takav respekt očekujmo i prema nama. – rekao je selektor Hrvatske.

FOTO: Twitter/@HNS_CFF

Neke ne previše sportske izjave dao je selektor Kanade, Džon Herdman, nakon poraza njegove ekipe od Belgije, a upućene su upravo Hrvatskoj, aktuelnom vicešampionu sveta.

Dalić je izuzetno hvalio Kanadu.

To je ozbiljna reprezentacija koja je bila ispred Meksika i SAD. To su i pokazali i protiv Belgije, igrali su visoki presing, trčali su jako puno, uložili puno energije i truda. Zaslužili su više od poraza. Moramo biti oprezni. Dosta “malih” pruža sjajne partije na ovom prvenstvu, Saudijska Arabija, Japan, juče je SAD namučio Englesku. Nema življenja na staroj slavi, ovo je trenutno stanje. Možda je i dobra priča što je ovo prvenstvo u toku sezone, igrači su došli u pravoj formi. Ovo je trkački i igrački dobro prvenstvo. – zaključio je Dalić.

NAJNOVIJE IZ KATARA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter