0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

RADONJIĆ PONOSNO TRLJA RUKE: Panatinaikos ‘pregazio’ Asvel! (VIDEO)

Objavljeno: 25.11.22 u 22:25

Ubedljiv trijumf grčkog giganta!

Jedan od poslednjih duela bogatog programa Evrolige ove nedelje, tokom koje je održano duplo kolo, odigran je u prestonici Grčke. Slavni Panatinaikos je ugostio ekipu Asvela iz Liona pred skoro 6500 vatrenih pristalica u ‘O.A.C.A.’ dvorani. Ekipa Dejana Radonjića pružila je najbolju partiju u aktuelnoj sezoni elitnog takmičenja i slavila sa 77:58. Francuski sastav nije imao spreman odgovor za brilijantni šou Dvejna Bejkona.

Grčki tim je kontrolisao igru od prve sekunde utakmice. Skromna prednost zarađena u prvoj deonici (15:11) nadograđena je do finiša poluvremena. Pao je najpre sjajnom defanzivom, koja oslikava karijeru trenera Radonjića, zaustavio Asvel na svega 24 poena za 20 minuta košarke. Na veliku pauzu domaći su otišli sa i više nego povoljnih 39:24.

Francuski sastav je imao uspone i padove na mečevima tokom sezone, a meč sa Crvenom zvezdom u Beogradu najbolje potvrđuje tu činjenicu. Niko nije da otpiše ekipu iz Liona upravo zbog toga, ali Panatinaikos je jednostavno bio bolji rival. Maestralnih 27:13 u trećem kvartalu dodatno je srušilo snove gostujućih navijača.

Jedini period igre u kojem je Asvel koliko, toliko pokazao kvalitet jeste četvrta deonica. Gosti su slavili sa 11:21, ali Pao je uveliko spustio ritam.

Dvejn Bejkon je predvodio domaće sa učinkom 25 postignutih poena, tri skoka i dva uspešna dodavanja. Ponitka je dodao 10 poena iz pet uhvaćenih lopti i sedam asistencija.

Pons i Tajs su osvetlali obraz Asvelu sa 11 odnosno 10 ubačenih poena.

Pao je sada na skoru od četiri trijumfa i šest poraza, dok Asvel zauzima 17. poziciju sa tri pobede i sedam poraza.


Standings provided by Sofascore

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter