0
Košarka

Foto: Twitter/@dallasmavs

SJAJNA PARTIJA JOVIĆA: Dončić postao besmrtan, a Denver ne postoji bez Jokića! (VIDEO)

Objavljeno: 19.11.22 u 09:57

Dalas i raspoloženi Dončić su deklasirali Denver bez Jokića rezultatom 127:99, dok je Majami poražen od Vašingtona – 107:106.

Pitanje pobednika na meču između Dalasa i Denvera se nije dovodilo u pitanje, jer znatno oslabljeni Nagetsi nisu imali šta da traže bez Jokića protiv Meveriksa i Dončića koji nije bio u boljoj formi. Slovenac srpskog porekla je na ovom meču došao do jubilarnog 50. tripl-dabla u NBA ligi. Za to mu je trebalo 278 utakmica, što je samo jedan meč manje od legendarnog Medžika Džonsona, jedini bolji učinak imao je Oskar Robertson, kome je za isti uspeh trebalo samo 111 utakmica.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Dončić je sinoć postigao 33 poena, upisao 11 asistencija i uhvatio 12 skokova i ubedljivo je bio najefikasniji, ali i najbolji akter meča, pratili su ga Vud sa 28 i Dinvidi sa 15 poena. Sa druge strane, najviše poena za Denver je ubacili su Koldvel-Poup i Brus Braun – 18, a pratio ih je Majkl Porter Junior sa 10 poena.

„To je neverovatno. Svaki put kada me pitate, imam isti odgovor – sve ovo je zadovoljstvo. Jako mi je drago što sam ovde i što radim sve ovo“ istakao je jedan od najboljih igrača NBA lige.

U meču između Vašingtona i Majamija, slavio je domaći tim sa jednim poenom razlike, ali je odličnu partiju pružio doskorašnji košarkaš Mege, Nikola Jović. On je nedavno odigrao i svoj prvi NBA meč, u kom je bio najmlađi starter u istoriji kluba, a tada je postigao 13 poena, odnosno 11 u prvoj četvrtini, a sada je uspeo da nadmaši sebe. Mladi i talentovani košarkaš je postao četvrti ruki koji je ove sezone uspeo da postigne 15 ili više poena za poluvreme posle Benedikta Maturina, Paola Bankera i Šedona Šarpa. Za čak 30 minuta, koliko je Jović dobio, uspeo je da postigne 18 poena i uhvati 6 skokova. Ako se po jutru dan poznaje, imaćemo još jednu NBA zvezdu.

Standings provided by Sofascore

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter