0
ATP

FOTO: Twitter/@atptour

NE MOŽETE GA SLOMITI: Novak Đoković poslao Frica kući, a sebi otvorio vrata finala! (VIDEO)

Objavljeno: 19.11.22 u 16:22

Odličan meč!

Umorni Novak Đoković savladao je Tejlora Frica sa 2:0. Po setovima – 7:6, 7:6.

Dakle, dva tajbrejka bila su dovoljna srpskom teniseru da dođe do plasmana u finale Završnog mastersa u Torinu gde čeka boljeg iz duela Rud-Rubljov.

Napravio je Nole prvi brejk u meču, poveo sa 3:2 i činilo se da ide ka laganom osvajanju seta. Međutim, Fric se nije predao i već u narednom gemu je uspeo da vrati brejk.

Nastavilo se u ritmu čuvanja sopstvenog servisa, praktično nijedan više nije imao ni blizu šansu da pomisli na brejk.

Došlo se do 6:6 i tajbrejka. Ponovo je Nole prvi stekao prednost. Poveo sa 3:2 i ostvari taj mini brejk koji je uporni Amerikanac odmah vratio. Ipak, pri pritisku, zatresla je ruka Fricu i na set lopti za Novaka, loše odservirao, a srpski teniser to oberučke prihvatio i fantastičnim poenom poveo sa 1:0.

Drugi set startovao je loše za Đokovića, s obzirom da je Fric odmah napravio brejk.

Čuvao je Amerikanac prednost, a čak i servirao i za set, ali po ko zna koji put – kad je najteže, Novak je najbolji, te je uspeo da vrati brejk.

Meč je otišao u još jedan neizvestan tajbrejk, koji je, na vrlo sličan način kao i u prvom setu, u svoju korist rešio Đoković.

NAJNOVIJE VESTI IZ TENISA:

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter