0
Evropske lige

FOTO: Twitter/@sampdoria

ZA STANKOVIĆA NEMA ODUSTAJANJA: „Nikada nisam razmišljao da odem – to nije moj DNK!“

Objavljeno: 18.11.22 u 17:14

Veruje u sebe i svoj tim.

Znalo se odmah po preuzimanju Sampdorije da Dejana Stankovića očekuje pakleno težak posao da Sampu zadrži u elitnom društvu.

Nakon pobede nad Kremonezeom, koja je probudila navijačima nadu, stigao je hladan tuš – četiri vezana poraza. Redom su tim Dejana Stankovića pobeđivali – Inter, Fiorentina, Torino i Leće. Posebno je zaboleo ovaj poslednji poraz, s obzirom da je Leće u sličnoj situaciji kao Sampdorija.

Nakon tog meča odmah su krenule priče o otkazu Dejanu Stankoviću, ali je predsednik kluba potvrdio da srpski stručnjak ostaje na klupi minimum do kraja sezone.

Uvek sam imao sjajne trenere tokom karijere, sposobne da probude nešto u meni što nisam mislio da imam. Od njih sam naučio i shvatio da je karijera fudbalera lepa, ali kratka. – započeo je Stanković.

Ne smatra srpski stručnjak da je napravio grešku dolaskom u italijanski klub – smatra da je to pravi izbor.

Apsolutno, Sampdorija je pravi izbor. Ali, želim da ponovim da sam i danas uveren da sam napravio dobar izbor kada sam došao u Samp. Znao sam za sve probleme i prihvatio sam ih, bio sam potpuno svestan situacije. Pauza dolazi u pravom trenutku. – kazao je bivši trener Zvezde.

FOTO:
U.C. Sampdoria
@sampdoria/ Twitter

Neće odustati, to je sigurno. Došao je u sredinu gde se bori za opstanak iz kluba u kojem je igrao za titule.

Hajde da se resetujemo, nadajući se da ćemo se tada pojačati. Nikada nisam razmišljao da odem, to nije u mom DNK. Na ovaj način želim da stimulišem sve da više veruju u sebe. Nije moguće da posle jednog negativnog trenutka preovlada blokada. Moramo da povratimo samopoštovanje, a povlačenje će takođe poslužiti toj svrsi. Prošle godine sam išao u Antaliju na pripreme sa Crvenom zvezdom, zaostajali smo za Partizanom pet bodova. Posle pauze nismo izgubili meč, osvojili smo titulu sa dva bod aviše od drugoplasiranog tima. Ovo je istorija. – izjavio je srpski stručnjak.

Prisetio se prethodnih mečeva i ukratko ih analizirao.

Dobro smo počeli u Bolonji, dok nam je Roma dala gol iz penala. U Kremoni smo patili i na kraju nam se osmehnula sreća, morate da je zaradite. Protiv Torina nije trebalo da primimo dva gola, opalo nam je samopouzdanje. Za Leće sam samokritičan, možda sam preopteretio ekipu. To nije bio odlučujući meč za spas ili ispadanje. Mislio sam da ću sve prodrmati, pobedom bismo na odmor otišli u miru. Ništa ne želim da obećavam, ali znam da ćemo uz pomoć mojih saradnika, predsednika Lane i Upravnog odbora uspeti da se poboljšamo. – optimističan je šef struke Sampdorije.

FOTO: Twitter/@sampdoria

Za kraj, kaže da je Sampdorija vrhunski klub, ali da bi opstanak u Seriji A bio uspeh jednak osvajanju Skudeta.

Za mene je Sampdorija takođe vrhunski klub, čak i ako su u situaciji u kojoj ne zaslužuju da budu i teško je prihvataju. Znajte da za mene izbegavanje ispadanja ove godine vredi koliko i skudeto. Za tako nešto će biti potrebno da se promeni energija. Možda nisam stručnjak za ove situacije, ali za mene će opstanak u Seriji A biti u rangu osvajanja skudeta. Ovde liga nikada nije gotova. – zaključio je Dejan Stanković.

NAJNOVIJE VESTI IZ SERIJE A:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter