3
Evroliga

during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Maccabi Playtica Tel Aviv at Stark Arena on November 18, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

OVO ŠTO MI IMAMO, NEMA NIKO: Obradović oduševljen fantastičnim navijačima, pričao i o Dušku Ivanoviću!

Objavljeno: 18.11.22 u 23:13

Bitan trijumf pred punom Arenom.

Košarkaši Partizana savladali su Makabi u 8. kolu Evrolige rezultatom 96:88 i tako upisali 4. pobedu u ovom takmičenju. Nakon ovog susreta, medijima se obratio trener crno-belih Željko Obradović koji je istakao da su njegovi momci pobedili jedan sjajan tim, kao i da su tome doprineli i izvanredni navijači.

– Veoma sam srećan da smo pobedili protiv ovako dobrog tima, zato što oni igraju isto kao 20 godina. Makabi uvek želi da postigne jedan poen više od protivnika. Drago mi je da smo promenili svoju energiju u drugom poluvremenu i da smo uspeli da pobedimo. Želim da se zahvalim neverovatnom timu, neverovatnim ljudima na neverovatnoj podršci u Areni – počeo je Obradović.

Potom je trener Partizana pričao i o tome šta se promenilo u drugom poluvremenu, kao i o sjajnom skoku Partizana, koji je možda dobio prevagu.

– Završili smo sa 6 faulova. To znači da smo u prvom poluvremenu primili 50 poena, takva odbrana ne može da se igra.Takva odbrana ne može, to sam im zamerio, moramo promeniti agresivnost i energiju i promenimo igru u odbrani protiv tima koji je igrao isto. Oni imaju ta dva plejmejkera oko kojih se sve vrti, koji prave, kreiraju, imaju šutera, imaju skakače. Jedino sad nisam pogledao, odnos skokova, ali mi smo dominirali protiv tima koji je bio najbolji skakački tim u Evroligi u napadu. Mi smo uspeli da ih svedemo na osam skokova, mi smo imali 11, Lesor je dominantan bio. Zadovoljan sam što smo dobili dobru, dobru ekipu u ovoj atmosferi. Postaću dosadan, ali niko nema ono što mi imamo. Oni daju vetar u leđa ekipi, energiju, hvala im. Predivan ambijent, mislim da svakom od nas treba da bdue čast i zadovoljstvo da igramo pred ovakvim navijačima u ovoj atmosferi.

during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Maccabi Playtica Tel Aviv at Stark Arena on November 18, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Obradović ne voli da ističe pojedinačno učinke igrača, a ovog puta je dobio pitanje o Danteu Egzumu.

Tim uvek pobeđuje. Dante je pročitao, igrao je dobro, međutim, svi igrači su imali svoj doprinos. Svi igrači su dali, Smailagić koji je imao dva treninga je odigrao izvanredno. Ali s druge strane sam igračima rekao da mi po prvi put imamo normalan trening posle PAO-a, posle 15 dana. Dante se povredio i do pre dve noći nismo igrali pet na pet. Treba nam trening, treba nam ponavljanje, treba nam ono što smo imali u jednoj fazi ove godine, kad su dolazili Žalgiris, Milano i Bolonja.

Aleksa Avramović je skinuo gips, a Obradović je otkrio i kada očekuje Smailagića u punoj formi.

Aleksa je skinuo juče gips. On je sad u izuzetnoj kondiciji, doktori naravno preporučuju vežbe, za njegovu ruku u naredne 3 sedmice. Takođe i Smailagić, ja mislim da treba vremena, da bi on došao do neke faze da bi mogao da pomogne, jer rekao sam vam kakav ritam sada imamo. Nemamo mnogo treninga, neke stvari se ponavljaju, uključujemo igrače koji će biti u rotaciji. Tek možda negde za, daj Bože mesec dana očekujem Smailagića na optimalnom nivou.

Obradović je za sam kraj, dobio pitanje i da prokomentariše novog trenera Crvene zvezde Duška Ivanovića, kao i njegov dolazak u regionalnu košarku.

– O Dušku se sve zna, zna se da je izvanredan trening, izvanredan čovek. Ja imam najlepše moguće mišljenje, velika dobit za njegov klub, za košarku ovde i za evropsku košarku. Gde god je radio, imao je rezultate izvanredne. S moje strane sem da mu poželim sve najbolje ništa drugo – zaključio je Obradović.

13
4

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter