0
ATP

FOTO: STARSPORT

NADAL VERUJE U SEBE NAKON TEŠKOG PORAZA: ‘Razočaran sam, ali nastaviću da pokušavam!’

Objavljeno: 14.11.22 u 09:27

Amerikanac ‘preslišao’ legendarnog Rafu na startu završnog turnira!

Dugo je trajao oporavak Rafaela Nadala od poslednje povrede koju je zaradio, ali legendarni Španac je navikao ljubitelje tenisa na spektakularne povratke na teren iz najtežih situacija. Ipak, to mu u nedelju nije pošlo za rukom, pošto je doživeo ubedljiv poraz na startu takmičenja u Zelenoj grupi ATP finala u Torinu.

Nadal je sa 0:2 (6:7, 1:6) poražen od Tejlora Frica, mladog asa iz Sjedinjenih Američkih Država. Rafine emocije su bile pomešane po završetku duela u Italiji, a osvrnuo se na detaljnu analizu i uzroke poraza.

-Lako je, u pitanju je vreme, to je suština tenisa i sporta generalno. Imam manje vremena od njega da uradim ono što želim loptom. Sve mi je išlo tako brzo. Kada se to dešava, čovek je pod stresom i nema vremena da odigra udarac koji želi. Bio sam u defanzivi tokom većeg dela meča. Bilo mi je teško da to izbegnem, jer se mora biti brži na nogama i brži u glavu. Da bi se to desilo, moram da pobeđujem mečeve, nije nekad dovoljan ni samo rad – istakao je Nadal i dodao:

-Ipak, svaki put kada bih se vraćao posle povrede, to se nije odmah dešavalo protiv vrhunskih igrča. Zato je ovaj deo sezone – podloga i turniri – posebno nezgodan za vraćanje posle povrede. Obično se vratim na nekom manjem turniru na kojem nije neophodno da igram na vrhuncu kako bih došao do nekih pobeda. Onda sam spremniji kada zaigram s onim najboljima.

Španac je potom protivniku odao priznanje za sjajnu igru.

-Možemo da pronađemo razne načine da objasnimo ono što se dogodilo, ali na kraju krajeva, Fric je igrao veoma dobro, a ja nisam uspeo da se izborim sa njegovom snagom. Fric je sjajno servirao i sve vreme sam bio pod pritiskom.

Bez obzira na poraz koji se dogodio na startu takmičenja, Rafa nema nameru da odustane.

-Moram ovo da prihvatim i da nastavim da radim. Znam da dobro treniram, treniram sa pravim stavom. Na ovom turniru još imam šanse, iako je prvi meč bio veoma važan. Na treningu sam dobar, ali meč je druga priča. Jesam razočaran, ali nastaviću da pokušavam – konstatovao je Nadal.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter