0
Košarka

FOTO: Starsport

PEŠIĆ NIJE HTEO DA SE SPUŠTA: Ne bih govorio o njemu, već smo ih pobedili, brojke sve kažu!

Objavljeno: 14.11.22 u 23:13

Košarkaši Srbije od 20 časova dočkali su selekciju Turske u okviru meča kvalifikacija za predstojeći Evrobasket. Rezultat utakmice je bio 77:76 . Zanimljivo je da su naši košarkaši upisali 20 asistencija na 24 koša iz igre.

Nakon meča reč je imao i selektor naše reprezentacije, Svetislav Pešić, ali i junak pobede, Dušan Ristić.

Bila je neizvesna utakmica i bilo je teško napraviti veliku razliku. Poslednjih nekoliko minuta smo pokazali da smo pravi tim. Lucic je igrao sjajnu odbranu 1 na 1 sa Vilbekinom i sve to nam je doneo bitnu pobedu. Moram da se zahvalim i sjajnim navijačima – rekao je Ristić.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

Svoje uvodno izlaganje dao je i selektor naše zemlje Svetislav Pešić.

Kao što je Dušan rekao, neverovatna atmosfera večeras u našoj dvorani, kao u avgustu protiv Grčke u „Štark Areni“. Moramo da kažemo da je ova podrška bila odlična, hvala vam stvarno svima. Bila nam je potrebna ova podrška za ove momke. Oni nisu odigrali možda najbolju utakmicu, ali je ovo timska pobeda. Svi su imali dobre brojke, imali smo 14 ofanzivnih skoka, to pokazuje stav, agresivnost, sjajnu odbranu. Imali smo 20 asistencija, to znači da su igrači želeli da igraju timski. To možemo da pokažemo u ovom momentu.

Dušan Ristić je potom dobio i pitanje od novinara, da prokomentariše svoju izvanrednu partiju, a pre svega šut za tri.

Ne bih sad iskreno pričao previše o tome. Jedino je bitno da smo pobedili. Jako dobar tim i motivisanog protivnika koji je želeo da nas pobedi. Mislim da te trojke nisu toliko bitne – ali se selektor nadovezao sa rečima da su izuzetno bitne.

Svetislav Pešić potom, nije želeo da komentariše Atamana.

– Ne bih ja Atamanu govorio nijednu reč, jer to je sastavni deo utakmice. Da je pobedio, ne bi bio razočaran, izgubili su, Dušan je to na najbolji način objasnio. Ovo je bila jedna čvrsta, jaka utakmica sa jakim protivnikom. Znali smo da igramo sa ekipom Turske koja ovde dolazi, da im je ovo odlučujuće, morali su da idu na pobedu. Mi smo pobedili u Istanbulu, znamo sada da imamo 2-0, to je problem za Tursku da se kvalifikuje. O našim šansama kada za to dođe vreme u februaru – zaključio je selektor Srbije.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter