0
Košarka

FOTO: Starsport

SRBIJA ASISTENCIJAMA PRAKTIČNO OVERILA PLASMAN NA SP: Ataman besneo, Srbi slavili u drami! (VIDEO)

Objavljeno: 14.11.22 u 21:57

Košarkaši Srbije od 20 časova dočekuju selekciju Turske u okviru meča kvalifikacija za predstojeći Evrobasket. Rezultat utakmice je bio 77:76 . Zanimljivo je da su naši košarkaši upisali 20 asistencija na 24 koša iz igre.

Srbija je nešto slabije otvorila utakmicu, uz nešto blaži kriterijum sudija, gosti su imali i maksimalnih plus šest ali su naši košarkaši to brzo anulirali i stekli prednost na krilima Stefana Jovića. U drugoj deonici su turski košarkaši vratili meč u egal, ipak Srbija je brzo odbila nalet Atamanove ekipe, i napravila razliku do poluvremena, koju su ipak gosti smanjili ponovo na svega jedan posed.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

FOTO: Starsport
FOTO: Starsport

Do poluvremena najviše se istakao Marko Gudurić sa osam poena i po jednin skokom i dodavanjem za poene, dok je Stefan Jović doneo šest poena, dva skoka i četiri asistencije. Sa druge strane najbolji je Kenan Sipahi sa identičnom statistikom kao košarkaš Fenerbahčea.

U nastavak je turski selektor ušao izuzetno nervozan, i na jedan običan faul je burno protestovao i tražio nesportsku ličnu, na šta mu je najpre <strong>Gudurić</strong> gestikulirao, a potom i <strong>Kari Pešić,</strong> koji je sa distance i ušao u verbalni obračun sa trenerom <strong>Efesa.</strong>

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

 

Ipak pored svega toga, Turska se potpuno vratila u meč, došla i do prednosti u nekoliko navarata, ali ipak Orlovi nisu dopustili iznenađenje. U našim redovima najviše se istakao Marko Gudurić sa 18 poena, tri skoka i četiri asistencije, dok je Dušan Ristić dodao 16 poena i četiri skoka. Sa druge strane Skoti Vilbekin je upisao 22 poena.


Standings provided by Sofascore

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter