0
Košarka

head coach Ergin Ataman (L) and Vasilije Micic-Anadolu Efes Practice Final 4l -Euroleague 2021/22-Opening Press Conference Beograd, 18.05..2022. foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

ATAMAN RAZLJUTIO KOŠARKAŠKU JAVNOST U SRBIJI: Nisam ja zabranio Miciću da igra, sve su to provokacije medija!

Objavljeno: 13.11.22 u 14:24

Pokušao je da opravda svoj klub.

Trener Anadolu Efesa, a ujedno i selektor košarkaške reprezentacije Turske, Ergin Ataman, govorio je za medije pred utakmicu koju njegova selekcija igra sa Srbijom u ponedeljak. Jedno od glavnih pitanja novinara bila je zabrana Efesa da Vasilije Micić nastupi za reprezentaciju Srbije, dok je Ataman to pokušao da opravda.

– Kao klub, mi smo bili protiv Vasinog igranja za reprezentaciju od samog početka. Međutim, posle pritiska Košarkaškog saveza Srbije, kada je Micić doneo odluku da želi da igra, ni tada nismo želeli da dozvolimo da igra. Imamo veoma važan meč protiv Barselone u četvrtak, zbog čega smo želeli da treniramo u punom sastavu, uzimajući u obzir to da Larkin nije sa nama – počeo je Ataman.

VESTI O KOŠARKAŠKOJ REPREZENTACIJI SRBIJE:

Potom je pokušao da povuče paralelu sa Barselonom i Nikolom Kalinićem, uz navode da nijedna odluka nije doneta sa nacionalnim osećanjima.

– Uradili smo isto što je i Barselona u slučaju Nikole Kalinića. Ovde nijedna odluka nije doneta sa nacionalnim osećanjima. Mi, Efes kao klub, doneli smo odluku. Vesti da je „Ergin Ataman zabranio Vasiliju Miciću da igra za Srbiju“ su provokacija srpskih medija, to nije tačno – zaključio je Ataman.

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter