0
Košarka

Head coach Svetislav Pesic Vasilije Micic Serbia - Italy, FIBA Eurobasket 2022, Evropsko prvenstvo u kosarci, round of 16, Srbija - Italija 11.9.2022. Berlin, Germany photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

PEŠIĆ PRIČAO O ZABRANI EFESA ZA MICIĆA: Krenuo je na put i izvadio kartu, a tek je onda doneta odluka!

Objavljeno: 13.11.22 u 14:15

Srbija će biti bez pomoći jednog od najboljih.

Košarkaška reprezentacija Srbije, odigraće u ponedeljak utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sa selekcijom Turske. Meč se igra u dvorani Aleksandar Nikolić, a u susret ovom bitnom duelu, medijima se obratio Svetislav Pešić, koji je se dotakao i situacije oko Efesove zabrane Miciću da igra za nacionalni tim.

Nemamo nikakvu reakciju, niti to želimo da stavljamo u prvi plan pred utakmicu, hoćemo da se okrenemo stvarima koje želimo da kontrolišemo. Vasa je krenuo na put, izvadio kartu, a onda je doneta odluka. Mi tu odluku primamo sa dosta tuge, ne samo zbog toga što je Vasa jedan od naših najvažnijih igrača, nego što je doneta odluka – počeo je Pešić i dodao:

Vasilije Micic (C) Ben Bentil (L) and Nikola Ivanovic Efes v Crvena Zvezda during the Euroleague match at Sinan Erdem Sports Hall on October 07, 2022 in Istanbul, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

– To ne bih komentarisao, jer nemamo sve tačne detalje, da je to urađeno zbog pripreme za meč sa Barselonom. To je samo obrazloženje. Neću to da komentarišem.

Potom je selektor Srbije pričao i o reprezentaciji Turske, kao i sastanku koji je održao sa igračima.

Baš sam danas na sastanku sa igračima, obično kada se to radi i daju prve informacije, radi se kako da ih branimo njihov napad, u ovom slučaju protiv Turaka. Sastanak smo počeli kako da ih napadnemo, tu njihovu agresivnu odbranu, tu snagu, to je bio fokus. Sigurno bez dobre odbrane i kontrole uobičajene baze za svaki meč, bez kontrole skoka, koji smo mi imali, kada pogledate brojke sa meča u Engleskoj, to je bilo na dobrom nivou. Imali smo 16 ofanzivnih skokova, kada se to napravi, to je znak da se bez straha ulazi u pobedu. Imali smo 10 osvojenih lopti. Imali smo i 18 asistencija, to su brojke koje pokazuju jedan timski prilaz – počeo je Pešić i nastavio:

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Zašto nismo napravili bolji procenat šuta, malo je tu pitanje uigranosti, novi igrači. Moraćemo da poradimo na organizaciji napada. Imali smo Jovića koji je odigrao prvi put posle pet meseci jednu utakmicu i pokazao je za tih 20-22 minuta koliko je igrao te njegove plejmejkerske sposobnosti, kontrolisao je svoju igru i svog tima. Treba nam još jedan protiv Turske, te odluke da budu malo rekao bih, da previše ne razmišljamo. Prva odluka je najbolja, uzimajte šut kada treba, ako treba na prodor, to je prava odluka, prva je najbolja, na tome radimo. Nadamo se da će to protiv Turske da bude u napadu malo bolje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter