0
ATP

Novak Djokovic, Stefanos, TsitsipasAstana Open, Kazakstan 9.10.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

NOLE JE SPREMAN ZA NAPAD NA TROFEJ: „Biće savršen kraj sezone ako osvojim turnir u Torinu!“

Objavljeno: 11.11.22 u 21:08

Sve je spremno.

U nedelju počinje ATP finale u Torinu. Teniseri su podeljeni u dve grupe. U zelenoj se nalaze Rafael Nadal, Kasper Rud, Feliks Ože-Alijasim i Tejlor Fric.

Sa druge strane crvenu grupu čine Novak Đoković, Stefanos Cicipas, Danil Medvedev i Andrej Rubljov.

Pred start turnira za medije je između ostalih govorio i Nole.

Bio bi savršeni kraj sezone da osvojim turnir u Torinu. Međutim, dug je put do toga. Duga je nedelja, pošto moram makar po jednom da igram sa najboljim igračima sveta. Imam iskustva igranja na ovom turniru i nadam se da će mi to pomoći da ostvarim dobar rezultat. – započeo je Novak.

Pet puta u svojoj karijeri podizao je trofej ATP finala.

Danas je zaista bio prelep dan. Veoma je lepo videti da je mnogo ljudi izašlo na ulice da nam poželi dobrodošlicu u Torinu. Nadam se da će i ove godine kao i prošle turniru prisustvovati veliki broj navijača. Ovo je veliki događaj za tenis, koji je izuzetno popularan u ovoj zemlji i ovom gradu. – istakao je Đoković.

Novak Djokovic, Stefanos, TsitsipasAstana Open, Kazakstan 9.10.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

U ponedeljak Nole će odmeriti snage sa Stefanosom Cicipasom kojeg je nedavno pobedio u polufinalu Mastersa u Parizu.

Igrao sam sa njim na prethodna dva turnira, u finalu u Astani i polufinalu u Parizu. Oba meča su bila prilično tesna, posebno onaj u Parizu. Očekujem težak meč. – rekao je srpski teniser.

Od 2015. godine Novak čeka na osvajanje titule Završnog mastersa.

Prošlo je dosta vremena od mog prvog učešća na Završnom turniru, ali mislim da sam u dobroj formi. Osvojio sam Vimbldon i većinu turnira koje sam igrao u zatvorenom pre Torina. Motivisan sam i radujem se izazovu. Svaki meč će biti kao finale. – zaključio je Đoković.

NAJNOVIJE VESTI IZ TENISA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter