0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NAPREDAK PAO U IVANJICI: Javor do preokreta u režiji bivših napadača Zvezde i Čukaričkog!

Objavljeno: 11.11.22 u 21:23

Klubovi iz Ivanjice i Kruševca prvi ‘otišli’ na zimsku pauzu!

Nešto pre 20 časova na Gradskom stadionu u Ivanjici mogli su se čuti čuveni stihovi ‘Ljuljaj Javore!’. Ekipa koja nastupa pod dirigentskom palicom šefa struke, Mladena Dodića, osvojila je zlata vredna tri boda u velikoj borbi za opstanak. Posle velikog preokreta Javor je savladao Napredak iz Kruševca sa 2:1. Junaci domaćeg sastava bili su nekadašnji ofanzivci Čukaričkog i Crvene zvezde, Norman Kembel i Ibrahim Tanko.

Uoči utakmice uloga favorita na papiru dodeljena je gostujućem sastavu, koji se preporodio posle očajnog starta sezone. Izabranici Dušana Đorđevića pokazali su se kao ‘tvrd orah’ za sve rivale u Mozzart bet Superligi Srbije, pa je Javoru bilo jasno koliko težak zadatak ima pred sobom. Bez obzira na spekulacije, domaći tim je još jedan dokaz da u fudbalu ne pobeđuju uvek favoriti. Javor je prvi put nakon tri meseca osvojio ceo plen na jednom meču, kada je u poslednjoj devetini susreta uspeo da probije do tada perfektnu defanzivnu liniju popularnih Čarapana.

Vrlo disciplinovano je Napredak izgledao u oba pravca od samog starta utakmice. Svi prilazi koji vode do Petrićevog gola bili su zatvoreni, a neretko su visokim presingom stvarali ozbiljne probleme domaćem timu. Uspeli su gosti da ukradu loptu u 25. minutu, Matić je uposlio Marka Šarića, a ovaj je odapeo pravi projektil i ‘pocepao’ mrežu Javora sa oko 30 metara udaljenosti.

Video se pečat Dušana Đorđevića i večeras u igri tima iz Kruševca. Svaki pojedinac na terenu je znao koji zadatak obavlja i na koji način, pa je skladnost u polju mogla da raduje stručni štab. Mogao je Napredak da duplira prednost kada je posle centaršuta Krstića najviši u skoku bio Dejan Kerkez, ali iskusni defanzivac nije imao dovoljno sreće.

Jedinu šansu do odlaska na pauzu Javor je imao u 40. minutu, kada je Eliomar pokušao da ugrozi gol gostujućeg tima. Brazilac rođen 1988. godine, debitovao je za sastav iz Ivanjice davne 2007. ali još uvek lucidnim potezima ume da obraduje navijače Javora.

Trostruka izmena na startu drugog dela igre uspela je da razdrma navalu Javora. Na teren su istrčali fantastični Luka Gojković, kao i Ibrahim Tanko i Marko Maletić. Namera Dodića je bila kristalno jasna, ali izostao je završni pas u kreiranju akcija. Publika je gledala gotovo preslikano prvo poluvreme sve do 80. minuta. Izveden je udarac iz ugla, Tanko je proigrao Kembela, a doskorašnji član Čukaričkog je silovito šutirao i pogodio gornji levi ugao za izjednačenje.

Nije bilo kraja uzbuđenjima na Gradskom stadionu. Nekadašnji član Crvene zvezde, Ibrahim Tanko, postao je apsolutni heroj utakmice. Nakon što je šest minuta ranije upisao asistenciju, Tanko je fantastičan kontranapad Javora krunisao pogotkom.

Večerašnji akteri prvi odlaze na zimsku pauzu, koja ove godine počinje ranije zbog održavanja Svetskog prvenstva u Kataru.

Rezultati 19. kola Mozzart bet Superlige Srbije:

Petak:

18:00 Javor Matis – Napredak Kruševac 2:1

Subota:

15:00 Mladost Lučani – Kolubara

17:00 TSC Bačka Topola – Radnički Niš

19:00 Vojvodina – Radnički 1923

Nedelja:

13:30 Radnik Surdulica – Crvena zvezda

15:30 Partizan – Novi Pazar

17:30 Čukarički – Mladost GAT

19:30 Voždovac – Spartak Subotica


Standings provided by Sofascore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter