1
Evropske lige

(191117) -- MONCHENGLADBACH, Nov. 17, 2019 (Xinhua) -- Leon Goretzka (2nd L) of Germany celebrates after scoring during the UEFA Euro 2020 group C qualifying match against Belarus in Monchengladbach, Germany, Nov. 16, 2019. Germany won 4-0. (Photo by Ulrich Hufnagel/Xinhua)

ZVEZDA BAJERNA OSULA PALJBU PO ORGANIZATORIMA MUNDIJALA: „Voleo bih da u nekoj drugoj zemlji igram Svetsko prvenstvo!“

Objavljeno: 10.11.22 u 13:35

Ne sviđa mu se ništa u vezi Katara!

Fudbaler Bajern Minhena, Leon Gorecka, osuo je pravu paljbu po državi organizatoru Svetskog prvenstva.

Lično, voleo bih da u zenitu karijere u nekoj drugoj zemlji igram Svetsko prvenstvo. Velika je greška što kao kriterijum za dodelu domaćinstva nije uključen i stepen poštovanja ljudskih prava u toj državi. – rekao je vezni fudbaler Bavaraca.

Na homofobne izjave koje stižu iz Kataru ističe da ih sve to jasno nervira.

Naravno da nas sve to jako nervira. To nije ono za šta se mi borimo i što nama služi kao primer. Izjave Salmana su potpuno neprihvatljive. Nijedan nemački fudbaler nikad tako nešto nije izjavio. – izjavio je on.

Fudbal Football UEFA Champions League Group B season 2019/2020
Crvena Zvezda v Bayern Munich
Leon Goretzka (C) scores the goal between Nemanja Milunovic (L) and Milos Degenek
Beograd, 26.11.2019.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Na pitanje zašto je Kataru uopšte dodeljeno organizovanje Svetskog prvenstva, odgovara kratko.

Nisam siguran da su dobili zbog tradicije i fudbalske istorije te zemlje. – rekao je Gorecka.

Kaže da želi da što više ljudi vidi šta se događa u Kataru.

Želim da iskoristim veliku scenu, svoj status. Naš zadatak će biti da iskoristimo svetsku pažnju koja postoji na ovakvom turniru da prenesemo vrednosti do kojih nam je stalo – a ne samo do kojih je Kataru stalo. Videćete. Mogu da vas uverim u to da ćemo dati sve da se to desi. Naša poruka mora biti jasna i vidljiva.

BELGRADE, SERBIA – NOVEMBER 26: Leon Goretzka of Bayern Muenchen looks on during the UEFA Champions League group B match between Crvena Zvezda and Bayern Muenchen at Rajko Mitic Stadium on November 26, 2019 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Ipak, ironično, Bajern Minhen nosi logo Katar Ervejs kompanije, ali se nada da će klub uskoro raskinuti ugovor sa istim.

Istina je da nosimo logo Katara na našim dresovima. Mislim da ugovor ističe sledeće godine. Prilično sam siguran da će klub tako postupiti u interesu kluba i svih njegovih članova. – zaključio je Gorecka.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

1 Komentara

  1. Smradina kao i svaki okupator koji hoće svoje bolesne ideje da nameće.slomi nogu na sledećoj tekmi pa da te više ne gledamo na tv

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter