4
AdmiralBet ABA Liga

Vladimir Jovanovic Crvena Zvezda - Zadar, ABA Liga, 7.11.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

DESETKOVANA ZVEZDA PRED PUT U ISTANBUL: „Odigrali smo loše, napravili veliki kiks, na nama je da pokažemo da li smo svesni i reagujemo!“

Objavljeno: 09.11.22 u 17:52

Teška situacija u crveno-belim redovima.

Apsolutni šok za navijače, ali i sve u klubu desio se u ponedeljak kada su košarkaši Crvene zvezde poraženi od Zadra u okviru AdmiralBet ABA lige i to u sred Pionira.

Ipak, vremena za očajavanje i razmišljanje nema, s obzirom da već sutra od 18 časova izabranici Vladimira Jovanovića gostuju u Evroligi ekipi Fenerbahčea.

Pre ovog meča za novinare je pričao i trener Jovanović koji je pre svega govorio o duelu sa Zadrom, kao i lošoj zdravstvenoj situaciji.

Analizirali smo, pričali, tražili uzrok. Puno je i objektivnih razloga, a i onih koji su isključivo do nas i jedne loše energije kojom smo ušli u meč i to nam se osvetilo. Tu je 10 igrača, stomačni virus smo imali i na toj utakmici, iako nismo zbog toga izgubili. Od 16-17 igrača kao što se priča, ostali smo na 10.

Ističe da je virus najteže pogodio Stefana Markovića.

Nije mogao ni protiv Zadra da igra. Dobio je infuzije i nije u stanju ni danas da trenira. Videćemo da li će sutra moći. Nismo još odlučili da li će putovati sa ekipom. Imali su i drugi igrači slične simptome, ali su se našli na terenu. – rekao je bivši trener Cibone.

Vladimir Jovanovic Crvena Zvezda – Zadar, ABA Liga, 7.11.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

U Istanbulu neće biti ni Ognjena Dobrića i Luke Mitrovića koji se sa reprezentacijom Srbije spremaju za nadolazeći FIBA prozor kvalifikacija za Mundobasket.

Rekle su mnoge starije kolege šta misle o prozorima. Sa većinom sam saglasan. Izašli smo u susret reprezentaciji, nadam se da će to iskoristiti da ostvari svoje ambicije, jer nam je važna utakmica protiv Velike Britanije. Nismo svi pod istim uslovima, ali šta da se radi. – izjavio je šef struke crveno-belih.

Zadovoljan je reakcijom igrača na treningu posle teškog i neočekivanog poraza, ali ističe da sve to treba pokazati na utakmici.

Reakcija na treningu je bila dobra, ali mora da bude dobra na utakmicama. I posle Zadra sam rekao da smo na treninzima bili bolji nego na meču. Svestan sam da to ne znači ništa, te stvari moraju da se pokazuju na parketu. – ističe Jovanović.

Head coach Vladimir Jovanovic during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season Round 5 match between Crvena Zvezda mts Belgrade and FC Bayern Munich at Aleksandar Nikolic Hall on October 29, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Osvrnuo se i na Istanbul i ono što ih tamo očekuje – duel protiv ekipe koja je do sada najviše pokazala u Evroligi.

Moramo energetski da budemo na maksimumu, da budemo pametniji u odbrani i u napadu da uzimamo dobra rešenja. Oni igraju atipično, sa dve pokretljive petice, preuzimaju dosta, teraju protivnike da prave dodatni pas. Sve smo to pripremili, ali moramo i da sprovedemo u delo. Da damo poen više od Fenerbahčea. Bitno je pogađati šuteve. Posebno otvorene, ali i lude, preko ruke. Da se u odbrani bude na najvišem mogućem nivou. – kazao je trener Zvezde.

Sledi peto gostovanje za crveno-bele u Evroligi, a samo dve utakmice su odigrali kod kuće.

Znali smo i pre prvenstva kakav je raspored, iako smo se nadali da neku od gostujućih utakmica možemo da pobedimo, uprkos tome što nismo bili favoriti. Imali smo drugih problema, bili smo bez Nedovića na svim tim utakmicama. Vildoza je došao naknadno, imali smo probleme sa povredama, igrali protiv Panatinaikosa bez tri igrača iz spoljne linije. Sve to je uticalo na našu igru, nismo mogli da pravimo pomake kakve smo očekivali. Tek smo pre nekih sedam dana krenuli pripreme ponovo. Sa jednim timom smo se spremali u Turskoj, sa drugim počeli prvenstvo, a sa trećim igramo ovih par utakmica u Evroligi. Ali duga je sezona, pa ćemo videti.

Head coach Vladimir Jovanovic during the Euroleague match between Crvena Zvezda and Panathinaikos at Hall Aleksandar Nikolic on October 13, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Za kraj, svestan je očekivanja navijača.

Pritisak je svaki dan. Kao i sad na treningu. Namećemo ga i sami sebi, a svesni smo da armija navijača očekuje da pobedimo svaku utakmicu, nebitno da li je to Zadar ili najbolji tim u Evroligi. Odigrali smo loše, napravili veliki kiks, na nama je da pokažemo da li smo svesni i reagujemo. To se ne odnosi na to da apriori pobedimo, već da se pošibamo, pa da vidimo. – zaključio je Jovanović.

NAJNOVIJE VESTI O CRVENOJ ZVEZDI:

0
0

4 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter